Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα για τα παιδιά του Δήμου Μίκρας!





Η Νεράιδα των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά και τους ταράνδους του, ο «ζωντανός» χιονάνθρωπος, το έλατο-μασκώτ και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα βρεθούν στην Πλατεία Δημαρχείου στον Τρίλοφο του Δήμου Μίκρας!
Η Πλατεία θα «πλημμυρίσει» με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»!
Πληροφορίες: 6977 716780
Είσοδος ελεύθερη.

"Γιορτή Αγοράς" από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» θα διοργανώσουν από τις 11:00-17:00 τη ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία).
Ο Άγιος Βασίλης, παιχνιδιάρικα ξωτικά, ο χιονάνθρωπος και το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο τάρανδος-μασκώτ μαζί με τη Λευκή Νεράιδα θα περιμένουν τα παιδιά για να διασκεδάσουν με ένα μοναδικό πρόγραμμα. Το δέντρο των ευχών, δημιουργικά εργαστήρια origami, το γραμματοκιβώτιο του Άι-Βασίλη και ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA) θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθιών!
Θα υπάρχει και πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου, ΕΟΣ Σταυρούπολης (χορευτικό), το Δημήτρη Χρυσοχοϊδη, το Θάνο Τζάνη, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τα συγκροτήματα 6 Degrees και De Niro.

Φιλανθρωπική εκδήλωση "Pimp My Kid"





Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη Νότια Πύλη της HELEXPO ακριβώς απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ. θα πραγματοποιηθεί η φιλανθρωπική εκδήλωση «Pimp My Kid». Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία του εναλλακτικού κομμωτηρίου Pimp My Style θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Τα έσοδα θα διατεθούν στη φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» η οποία φιλοξενεί κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης.
Η εκδήλωση «Pimp My Kid»: πρόκειται για ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με πρωταγωνιστές τα παιδιά, όπου κομμωτές από διάφορα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης θα δώσουν χρώμα και θεατρικότητα στα μαλλιά και τα πρόσωπα τους. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Άγιους Βασίληδες, κλόουν, ξυλοπόδαρους και λαχειοφόρα αγορά. 
Το πάρτυ είναι μια προσφορά διαφόρων εταιρειών, οι οποίες θα προσφέρουν τα προϊόντα τους δωρεάν, τα οποία θα διατίθενται στο κοινό σε συμβολικές τιμές.
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παραπάνω εκδήλωση και επιθυμεί περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσει με την κ. Μαρία Αλεξιάδου του Pimp My Style στο 2310 960350 www.pimpmystyle.gr/blog

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δήμο Ωραιοκάστρου




Ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Ομάδα «Φαντασία» διοργανώνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, από τις 11:00- 13:00 μ.μ., μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον αυλόγυρο του Δημοτικού Γυμναστήριου του Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο».
Φουσκωτά διακοσμητικά τρίμετρα καρουζέλ, χιονόμπαλες που φωτίζονται με πολύ χιόνι το εσωτερικό τους, φουσκωτοί χιονάνθρωποι, οικογένειες χιονάνθρωπων, φωτεινές αψίδες, θα είναι το σκηνικό το οποίο θα περιβάλλει τα δημιουργικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, origami και ζωγραφικής!
Τα παιδιά θα ζυμώσουν με αμυγδαλόψιχα τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια τους  και θα τα πασπαλίσουν με άχνη ζάχαρη (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA)!
Θα φτιάξουν πολύχρωμα «μαγικά» χιονολούλουδα με την τέχνη του origami! Θα ζωγραφίσουν και θα γράψουν τις επιθυμίες τους στον Άγιο-Βασίλη και με την βοήθεια των ξωτικών του θα τα βάλουν στο γραμματοκιβώτιο που θα τα πάει κατευθείαν στον Βόρειο Πόλο!
Η γιορτή θα συνεχιστεί με το Χριστουγεννιάτικο Ξεφάντωμα!
Τάρανδοι και χιονάνθρωποι-μασκώτ, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη μαζί με την Λευκή Νεράιδα των Χριστουγέννων θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν με όλα τα παιδιά δημιουργώντας μια μαγική χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Είσοδος ελεύθερη.


Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε εκδηλώσεις στην Πάτρα (ΕΣΑμεΑ, 17/12/2009)


Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, θα μεταβεί στην Πάτρα την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του αναπηρικού κινήματος.

Αφήνουν την τσάντα στο σχολείο! (Zougla online, 15/12/2009)


Μια πιλοτική δράση εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στην Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μιχάλη Καλιοραδάκη, και με τη συναίνεση της δασκάλας της τάξης, Κωνσταντίνας Μπούσκαρη, και του Διευθυντή του σχολείου, Γεώργιου Πουλινάκη.  

Παιδί «θαύμα» πήρε Μάστερ στα 17 του (Ελευθεροτυπία, 16/12/2009)



Ένας νεαρός αυστριακός παιδί- θαύμα που είχε μπει στο πανεπιστήμιο μόλις στα 13 του χρόνια, ολοκλήρωσε ήδη τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές του και παίρνει σήμερα το "Μάστερ" του στην ηλικία των 17 ετών, όταν οι συνομήλικοί του δεν έχουν τελειώσει καν το σχολείο.

Ημαθία: Οικονομική ενίσχυση σε άτομα με αναπηρία (Zougla online, 16/12/2009)

Ημαθία: Οικονομική ενίσχυση σε άτομα με αναπηρία 

Η Δ/ση Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α. Ημαθίας ανακοινώσε ότι θα χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης στα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), στους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένουυς καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων ή μυελού οστών, σε όσους λαμβάνουν ενίσχυση απροστάτευτων παιδιών και στους κατόχους βιβλιαρίου ανασφαλίστου.

Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα για την υγεία (Καθημερινή, 17/12/2009)


Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο της Καθημερινής "Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα για την υγεία" (17/12/2009). Για να διαβάσετε όλο το άρθρο, πατήστε εδώ. 


"Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα για την υγεία"

Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα με την στρογγυλή του κοιλιά και τις μετακινήσεις του με το έλκηθρο και θα έπρεπε να κάνει δίαιτα και να κυκλοφορεί με τα πόδια ή με ποδήλατο, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε από έναν Αυστραλό ερευνητή και που δημοσιεύθηκε σήμερα από την British Medical Journal.