Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Για τους μικρούς μας φίλους στην Αθήνα : Ελληνικό Παιδικό Μουσείο


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν υπέροχες ώρες χαράς και δημιουργίας. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμά του και επιλέξτε μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες και ευχάριστες δραστηριότητές του.

Σήμερα στην ΕΤ 1 ... Μην το χάσετε ....


Παρακολουθείστε σήμερα (Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010, στις 24:00) στην ΕΤ1 το ντοκιμαντέρ "Οι ψίθυροι του Ελ Σαγιέντ" (Voices of el Sayed), του σκηνοθέτη Oded Leshem.
Στο El – Sayed, ένα χωριό Βεδουίνων στην έρημο Negev, υπάρχει η μεγαλύτερη κοινότητα κωφών παγκοσμίως. Στην περιοχή αυτή η κώφωση δεν αντιμετωπίζεται σαν αναπηρία, αλλά σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Για αυτό και δεν χρησιμοποιούνται ακουστικά ή άλλα βοηθήματα ακοής. Οι κωφοί και οι ακούοντες συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα και επικοινωνούν αβίαστα.
Όλα όμως αλλάζουν, όταν ένας πατέρας, ο Salim, αποφασίζει να βάλει ο γιός του Muhammad κοχλιακό εμφύτευμα. Για τον Muhammad το να ακούσει αποδεικνύεται μια μακρόχρονη και κουραστική διαδικασία, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν αρνητικά στην αλλαγή.
Πρόκειται για ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μέσα από την πορεία του μικρού Muhammad την σύγκρουση ανάμεσα στην παράδοση και την σύγχρονη εξέλιξη, τον αγώνα μιας μικρής παραδοσιακής κοινωνίας να επιβιώσει σε ένα σύγχρονο κόσμο χωρίς να χάσει την περηφάνια και την κουλτούρα της.

Δείτε και το trailer στα αγγλικά, πατώντας εδώ.