Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Σκέψεις για την ουσία του ανθρώπου από τον Τόνι Τζουντ



«Μόνος, στη φυλακή του σώματός μου»
Μέσα σε 18 μήνες, η ασθένεια των κινητικών νευρώνων άφησε παράλυτο τον Βρετανό ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Τόνι Τζουντ. Το μυαλό του παραμένει σε πλήρη λειτουργία, όμως έγινε τετραπληγικός. Η αρρώστια τον ανάγκασε να σκεφτεί για την ουσία του ανθρώπου και να γράψει (υπαγορεύσει, μάλλον) μια εντυπωσιακή σειρά δοκιμίων.

Σύμπραξη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στον Δήμο Αργυρούπολης


Σύμπραξη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Άνθρωποι με αναπηρία και μη, επώνυμοι και ανώνυμοι. Μέλημά τους, όπως δηλώνουν, είναι να παλέψουν ενωμένοι σαν μία γροθιά για την μη παραβίαση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ του δήμου Αργυρούπολης, αλλά και του όποιου συμπολίτη με αναπηρία ζητήσει την αρωγή τους. Ο σύλλογος που συνέστησαν υπό την επωνυμία “ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ” γεννήθηκε τις πρώτες μέρες του 2010 και σκοπεύει να ζήσει χρόνια πολλά ...

Σχολική διαρροή και σχολικός αποκλεισμός ...



Δύο άρθρα στην Ελευθεροτυπία αποδεικνύουν την απαράδεκτη κατάσταση του εκπαιδευτικού  συστήματος στην Ελλάδα του 2010 . Παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο και παιδιά που τους στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση. 

Προβληματική η ποινική μεταχείρηση ανηλίκων στην Ελλάδα



ιτσιρίκια στη στενή για ασήμαντη αφορμή"
Πριν από λίγο καιρό, όταν ο Συνήγορος του Παιδιού Γ. Μόσχος επισκέφθηκε τις φυλακές νέων του Αυλώνα, έμεινε εμβρόντητος από όσα αντίκρισε. Αυτό όμως που τον συγκλόνισε ήταν ένας 14χρονος αλλοδαπός κρατούμενος που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του.
Με αμήχανες κινήσεις και ανήσυχο βλέμμα, ο μικρός κίνησε το ενδιαφέρον του. Οπως έμαθε, ο ανήλικος «εγκληματίας» είχε φυλακισθεί ως «επικίνδυνος κακοποιός» για πώληση παράνομων cd και κακουργηματική διακίνηση μεταναστών!

"Ψηφιακή Τάξη" και πραγματικότητα



 
Μοιράστηκαν λάπτοπ αλλά τα παιδία παίζει
Ενα πανθομολογούμενο «τίποτα» αποδεικνύεται το περίφημο πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη» με τα εκπαιδευτικά λάπτοπ που μοιράστηκαν φέτος στους μαθητές της Α' γυμνασίου.