Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το Πολύτιμο Κύτταρο στον "Εξάντα"

Το βλαστοκύτταρο σαν ένα «θαυματουργό» ανθρώπινο βιολογικό υλικό, που μπορεί να θεραπεύσει ένα πλήθος ασθενειών. Λόγω απεργίας η πρώτη τηλεοπτική προβολή αντί της Τετάρτης 5 Μαΐου, στις 26/5 στις 22.00, στη ΝΕΤ.

Οι μαθητές της Εύβοιας γνωρίζουν το σκυριανό αλογάκι

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ευβοίας, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οργανώνει με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής, τη συνεργασία του Δήμου Σκύρου και του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου, τη 2η Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με θέμα "Το Σκυριανό Αλογάκι βρήκε καινούργιους φίλους".
Στόχος της εκστρατείας είναι η γνωριμία των παιδιών της Εύβοιας με το σκυριανό αλογάκι, το απειλούμενο είδος, που έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία, αλλά και η ψυχαγωγία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρώτυπος μαθητικός ραδιοφωνικός σταθμός

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ 103,3

Έναν πρωτότυπο πειραματικό ραδιοφωνικό σταθμό έχουν στήσει μαθητές της γ’ τάξης, του τμήματος Ηλεκτρονικής του 1ου ΣΕΚ Νεάπολης, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας 2010.

Special Olympics - Διαπιστεύσεις για την Τελετή Εναρξης

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τελετή Εναρξης των Δοκιμαστικών Διοργανώσεων των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα γίνει την Κυριακή 30 Μαϊου 2010 στις 20:00, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.
Την Τελετή Εναρξης θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καπουτζίδης και Θάλεια Προκοπίου και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός. 

9η γιορτή: «ανά τιμήστε τον εθελοντισμό»

Δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοίας σε ανάπηρα παιδιά

O Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης θα ξεκινήσει δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε παιδιά του συλλόγου το " Χαμόγελο του παιδιού " αλλά και γενικότερα σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. 
Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την πρόεδρο της επιτροπής από την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία (ΕΙΟ) κα. Ν. Αναστασίου υπεύθυνη για ΑΜΕΑ. Η πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, προκειμένου σύντομα να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα και να ξεκινήσουν τα μαθήματα για όλα αυτά τα παιδιά.


Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος, 190 05 Λιμανάκι Ν. Μάκρης
Τηλέφωνο 22940 99351

25η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά



Με κεντρικό σύνθημα «Βοηθήστε τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι τους» και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, οκτώ χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον εντοπισμό των παιδιών, προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανησυχητικό φαινόμενο των γονικών αρπαγών (Διαβάστε το ομότιτλο άρθρο της εφημερίδας "Το Βήμα" απ' όπου και το απόσπασμα)

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας "Help bring them home".
Πολύ σημαντικές είναι και οι ιστοσελίδες για το AMBER Alert (μηχανισμός άμεσης αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών βασισμένος στη συνεργασία εθελοντών και αρχών), καθώς και για τον αριθμό κλήσης 116000 για τα αγνοούμενα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4ο Διεθνές Τουρνουά Κωφών Μίνι Ποδοσφαίρου 5x5

Επιτροπή Νεολαίας ΠΕΚ: "Η Λεα στη Βρετανική Χώρα των Κωφων Θαυμάτων"