Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον
View more presentations from KEA Angelou.

Σχετικά με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, δείτε την παρουσίαση της συμμετοχής μας στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που διοργανώθηκε απο την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2009.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2011 ???




Στις 11 Μαΐου η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών με λύπη της ανακοίνωσε την ακύρωση των 17ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών που θα λάμβαναν χώρα στη Σλοβακία.
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνταν το Φεβρουάριο του 2011. Για την επίτευξη μιας σωστής και ποιοτικής διοργάνωσης, η υπεύθυνη για την οργάνωση Επιτροπή στη Σλοβακία ήταν υποχρεωμένη να αναπτύξει ένα πρόγραμμα, σχετικά με την χρηματοδότηση, προετοιμασία, χρονοδιαγράμματα κλπ, το οποίο και θα τηρούσε. Δυστυχώς, η Επιτροπή αυτή δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση ή το επίπεδο διοργάνωσης, με συνέπεια, το αρμόδιο Διοικητικό Σύμβουλιο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Σλοβακικη αποστολή.
Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η εκδήλωση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο, η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών εστιάζεται στην εξεύρεση μιας εναλλακτικής λύσης.

Δείτε το δελτίο τύπου της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών. Την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Επίσης, διαβάστε σχετικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Δήμος Πολίχνης: Εγγραφές και εκδήλωση για το περιβάλλον

Στις 31 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πολίχνης. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως 18 Ιουνίου με εξαίρεση την Τετάρτη 16 Ιουνίου που δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την τελετή λήξης της φετινής χρονιάς στους παιδικούς σταθμούς.

Μαθήματα δημιουργικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Εάν είσαι τύπος που σου αρέσει να μαγειρεύεις και θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις πιο...ψαγμένα και δημιουργικά πιάτα, τότε αυτά τα καλοκαιρινά μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει η φίλη μου Καρολίνα είναι αυτό που χρειάζεσαι! Μάζεψε τις φίλες σου και μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προγραμματισμένες συναντήσεις, ώστε να κλείσετε γρήγορα τη θέση σας!

"Η ΑΜΥΜΩΝΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" συμμετέχει στα "ΡΟΔΑΝΘΕΙΑ 2010" του Δήμου Μυγδονίας

Χαϊδάρι: Δύο ομάδες στους Special Olympics 2011

Δύο ομάδες κολύμβησης και στίβου δημιούργησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος «ΕΡΕΙΣΜΑ», που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίες θα λάβουν μέρος στους αγώνες Special Olympics Aθήνα 2011.

"Ανοικτή Ημέρα" στο ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Με το ...σύνθημα: "Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!"

το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου στην "Ανοικτή Ημέρα"!

Εικαστική Έκθεση ΚΔΑΠ-ΜΕΑ & ΕΨΥΚΑ


Πηγή: specialeducation

Τριήμερο σεμινάριο TEACCH

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, λόγω του μεγάλου αριθμού δηλώσεων συμμετοχής για το Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2010, διοργανώνει πάλι στην Θεσσαλονίκη, πάντα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας στις 3, 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2010 τριήμερο Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH. 

Ικανοποίηση των ΑμεΑ από τις υποδομές πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως

Η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην Ακρόπολη είναι ασφαλής και επιστημονικά μελετημένη. Τούτο επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από δεκάδες επιστολές/γραπτές αναφορές των επισκεπτών με αναπηρία και των συνοδών τους προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως, στις οποίες οι επιστολογράφοι εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τις υπηρεσίες/διευκολύνσεις που τους προσφέρονται ώστε να απολαμβάνουν την επαφή με τον “ιερό βράχο” και τα οικουμενικά σημαίνοντά του.

Αποτελέσματα: 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Κωφών που διεξήχθη στα Σπάτα.

2010 AIA/HUD Secretary’s Award Recipient


Με αφορμή την απονομή από το American Institute of Architects του βραβείου για την κτιριακή προσβασιμότητα για το έτος 2010, απολαύστε ορισμένα επίσης βραβευμένα σχέδια (2006, 2007).

Σύντομα θα ακολουθήσει σχετικό αφιέρωμα...

Επικαιρότητα


Θέατρο με ευαισθησία για παιδιά με αυτισμό

Μια Ελληνίδα, η κ. Χάρις Καρνέζη, δίνει τη δική της μάχη στην Αυστραλία και την Ιρλανδία για την επικοινωνία και την κοινωνική επιβίωση των αυτιστικών παιδιών.

Συνέδριο: "Κοινωνικό Κράτος" από τον ΣΚΛΕ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) διοργανώνει Επιστημονικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: "Κοινωνικό Κράτος: Κοινωνική Εργασία στο Περιφερειακό και Τοπικό Δίκτυο Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας" στην Αθήνα στις 27–29 Μαΐου 2010.