Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ημερολόγιο συμμετοχής αντί βαθμολογίας σε δημοτικά σχολεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Βελτίωση των επιδόσεων, αλλά και κλίμα συμμετοχικότητας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στη σχολική τάξη εμπεδώθηκε κατά την περασμένη χρονιά στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΑΠΘ, χάρη στην περιγραφική αξιολόγηση που αντικατέστησε πιλοτικά τη συμβατική βαθμολογία.

Τέρμα οι «καλύτεροι φίλοι»...

Εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη συμμετοχή παιδιών σε μεγαλύτερες ομάδες

Aπό την πρώτη ημέρα που συναντήθηκαν μέχρι τα 15 χρόνια τους, η Ρόμπιν Σριβς και η καλύτερή της φίλη, η Πένι, ήταν αχώριστες. Ξυπνούσαν και κοιμούνταν μαζί και μεταξύ τους δεν είχαν μυστικά. Σήμερα, η κυρία Σριβς έχει δύο γιους. Το δεκάχρονο αγόρι έχει «καλύτερό του φίλο» τον γιο της Πένι. Ο οκτάχρονος γιος της, όμως, δεν έχει «κολλητό».

Σεμινάριο: "Νέες Τάσεις της Γνωστικής Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης σε Πολύπλοκα Προβλήματα Άγχους"

Πόσο «αθώο» είναι το σπίτι μας;

Δεκάδες χημικές ουσίες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν ελεγχθεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας, κρύβονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Μέσα στο σπίτι μας συντελείται ένα χημικό πείραμα, μ’ εμάς πειραματόζωα. Το ΟΙΚΟ μίλησε με επιστήμονες και ανακάλυψε ποιες είναι οι έντεκα βασικές πηγές χημικών απειλών καθώς και πώς τις αποφεύγουμε.

Δήμος Πανοράματος: Εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες

Ανοιχτή, για όλους τους πολίτες, εκπαίδευση στις Α’ Βοήθειες διοργανώνουν ο δήμος Πανοράματος Θεσσαλονίκης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, το Σάββατο 19 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στο Εμπορικό Κέντρο «Αlpha Bank», στο Πανόραμα.

«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ.Ο.Κ.Φ Καλαμαριάς A, Β, Γ, Δ, Κρήνης, Φοίνικα και το πρόγραμμα των ΑΜΕΑ «Επικοινωνία Αυτονομία» έχουν ενταχθεί στη Δράση: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ).

Λάρισα: Έναρξη κατασκηνωτικών προγραμμάτων

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα φετινά κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες της διεύθυνσης Πρόνοιας της Νομαρχίας Λάρισας.

Πανελλήνια Διεπιστημονική Διημερίδα: "Αναπτυξιακή διαταρχή συντονισμού των κινήσεων"