Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή: Με εννέα αθλητές και αθλήτριες στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία

Στην πόλη Ιντσεόν έφτασε η ελληνική αποστολή νέων αθλητών με αναπηρία, που θα λάβει μέρος στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία, το οποίο θα διεξαχθεί από 9 έως 17 Ιουλίου 2010 στη Νότια Κορέα. Στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 120 νέοι αθλητές και αθλήτριες, από οκτώ χώρες.

Συνέδριο: "The Letter of the Law: Law Matters in Language and Literature"

Το συνέδριο "The Letter of the Law: Law Matters in Language and Literature" θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου 2011 στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Ι.Θ. Κακριδής: «Γιατί διδάσκουμε Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά»

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα;
Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας: "Ερως και Ψυχή"

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου & του 2ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας, ο Δήμος Ευόσμου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση προχωρούν στην προκήρυξη του 3ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας για νέους δημιουργούς με θέμα: "Έρως & Ψυχή, Λόγος & Εικόνα".
Προθεσμία υποβολής έργων 15/09/2010.

Περισσότερες πληροφορίες

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Διασπορικης (προθεσμία υποβολής έργων 31/8/2010)

Ένας χρόνος πέρασε από το μήνα Ιούνιο του 2009 όταν η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά άνοιξε τα μάτια της στον κόσμο. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα, οι εμπειρίες μας όμως άραγε αξίζουν τις προσπάθειες που κάναμε να φτάσουμε ως εδώ ή θέλουμε περισσότερο χρόνο;

Ελληνικά στον 21ο αιώνα

Υπάρχουν, ακόµα, πράγµατα για να ασχολείται κανείς πέρα από την οικονοµική κρίση. Επίσης, υπάρχουν ζητήµατα σε κατάσταση κρίσης πέρα από την οικονοµία. Η ελληνική γλώσσα είναι ζήτηµα µελέτης για τους επιστήµονες, αλλά δεν διέρχεται καµιά κρίση.

Επίκαιρα