Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Flying Words Project

Διατροφή στην παραλία!

Πέρα από το καπελάκι, το αντηλιακό, τα μπρατσάκια και -φυσικά- την προσοχή μας, θα χρειαστεί να προβλέψουμε και για το στομαχάκι του παιδιού μας, μιας και αυτό θα αρχίσει να γουργουρίζει σύντομα.

Τα παιχνίδια είμαστε εμείς

Tου David Hadjou* / International Herald Tribune

Σχεδόν 2.000 χρόνια αφότου ο Απόστολος Παύλος έγραψε τις ποιητικές επιστολές του προς τους Κορινθίους, εξακολουθούμε να ταυτίζουμε την ικανότητά μας για ανιδιοτέλεια με την προθυμία μας να αποχωριστούμε τα παιδιάστικα πράγματα. Ερχεται, δηλαδή, ο καιρός για τον καθένα μας να ωριμάσει και να πακετάρει τα παιχνίδια του.

Βεγγέρες στον κάμπο της Χίου

Πολιτιστικές βεγγέρες στην «Καλή Αυλή» του περιβολιού «Citrus, άρωμα μνήμης» θα έχουν την τύχη να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Χίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν Τρίτη και 13 (!) με λογοτεχνική βραδιά και ολοκληρώνονται την τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου (27) με ένα καλοκαιρινό πάρτι με άρωμα μαστίχας και γεύση... ρέγγε, από τους Buena Mastiha Social Club.

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά, συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διάρκεια από την 1η έως τις 31 Ιουλίου, με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, εφαρμόζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ερέτρια, ματιές σε μια αρχαία πόλη».

Δήμος Συκεών: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά

Νέο κοινωνικό πρόγραμμα υλοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Συκεών, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κι.Μο.Ψυ.)του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ειδικοί επιστήμονες εξετάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν δυσκολίες λόγου και ομιλίας.

Λάιονελ Σράιβερ: Επιτρέπω στους αναγνώστες μου να νιώθουν απέχθεια για τα παιδιά τους



Η Αμερικανίδα Λάιονελ Σράιβερ βρέθηκε το 2005 από τα αζήτητα στα λογοτεχνικά ύψη, με το μυθιστόρημα «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν». Η μητέρα ενός εφήβου, που δολοφονεί συμμαθητές του σ' ένα μακελειό α λα Κολομπάιν, ομολογεί ότι τον σιχαινόταν από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε. Ποιος φταίει που το μωρό της έγινε τέρας;

Χαρίστε τα παιχνίδια των παιδιών σας

Στην ταινία «Toy Story 3», ο πρωταγωνιστής χαρίζει τα παλιά του παιχνίδια για καλό σκοπό.

Το παράδειγμα του ενέπνευσε το Allou Fun Park, και αποφάσισε να συγκεντρώσει παιχνίδια και σχολικά είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας».

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από εφήβους

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των εφήβων, όχι μόνο για να τηλεφωνούν σε φίλους και να ανταλλάσσουν «βροχή» γραπτά μηνύματα, αλλά και – όλο και περισσότερο – για να παίζουν παιχνίδια, να παίρνουν φωτογραφίες, να ανταλλάσσουν βίντεο ή να συνδέονται στο Διαδίκτυο. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει με τις συλλογές του και οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-12 ετών και τις οικογένειές τους με θέμα τη μουσική στο Golden Hall, το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Αργείς στο σχολείο; Τόσο το καλύτερο!

Όσοι μαθητές καθυστερούν έστω και μισή ώρα να πάνε στο σχολείο παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στη διάθεση, την αυτοσυγκέντρωση και τα κίνητρά τους ενώ αυξάνεται ο μέσος όρος ύπνου τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με έρευνα.

Πού σερφάρει το παιδί σας;

Εταιρείες παρακολουθούν για λογαριασμό του γονέα τις «κινήσεις» του στο Ιντερνετ

Αν θέλετε να είστε σίγουροι πως ο γιος ή η κόρη σας αποφεύγει τις κακοτοπιές που κατακλύζουν τον παγκόσμιο ιστό, μήπως η πιο δραστική λύση θα ήταν να γνωρίζετε εσείς με κάθε λεπτομέρεια τι κάνει όταν «σερφάρει»;