Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Παίζοντας με τα Nobel!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει το έργο των βραβευθέντων με  Nobel. Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα των βραβείων Nobel διδάσκουν και ψυχαγωγούν, χαρίζοντας ταυτόχρονα ευχάριστες στιγμές.
Φροντίστε ένα διαβητικό σκύλο, αναλάβετε την αιμοδοσία τραυματισμένων, διαμορφώστε ένα υπέροχο πάρτυ με λέιζερ, θυμηθείτε τον "Αρχοντα των Μυγων" και άλλα πολλά!!
Μην σας ανησυχεί εάν δεν γνωρίζετε κάτι. Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές συνοδεύονται από τις απαιτούμενες γνώσεις!

8th European Congress on Mental Health and Deafness

Το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο  Ψυχικής Υγείας και Κώφωσης θα διεξαχθεί στο Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο) από τις 2 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2010, με θέμα

"Healthy Deaf Minds in Europe"

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ψυχικής Υγείας και Κώφωσης (European Society for Mental Health and Deafness)

Για γονείς...

Διαβάστε δύο άρθρα που δημοσιεύτηκαν προσφάτως σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο και αναλύουν προβληματισμούς των σύγχρονων γονέων. Το ένα αφορά τα μοναχοπαίδια και το άλλο τα συναισθήματα που προκαλεί ο ρόλος του γονέα (αγάπη για το παιδί, απέχθεια για τον τρόπο ζωής).
1. The Only Child: Debunking the Myths
2. All Joy and No Fun

Η νέα βιβλιοθήκη του Stanford University με λιγότερα βιβλία

Το Stanford, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια τον κόσμο, αποφάσισε να φτιάξει (μάλλον ανακαινίσει) την βιβλιοθήκη των μηχανικών (Engineering Library), η οποία θα ξανανοίξει αυτόν τον Αύγουστο. Ποιος ο λόγος που γράφω για αυτό;

Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα "Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι άτομα με αναπηρίες"

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ από τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2010, για την υποβολή Εισήγησης προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αντικείμενο την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα "Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Άτομα με Αναπηρίες" (ΚΥΑ 44867/1637, ΦΕΚ 1667/Β/18-08-2008).

Προσβάσιμες παραλίες για όλους στο Δήμο Αλυκών (Ζάκυνθο)

Γαλλικές πλαστικές ράμπες τοποθέτησε σε τρεις παραλίες του ο Δήμος Αλυκών, ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές.