Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Squeakland!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Squeakland και αξιοποιήστε το ελεύθερο λογισμικό που προσφέρει. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά πολλά αντικείμενα με ενδιαφέροντες τρόπους. Πρόκειται για ένα περιβάλλον με πληθώρα πολυμεσικών εφαρμογών κατάλληλο σχεδόν για όλους τους προσωπικούς υπολογιστές. Επίσης, στη σελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να βρείτε κι άλλες σχετικές εφαρμογές.

Οι έλληνες μαθητές αγνοούν τη μεσογειακή διατροφή

Σχεδόν οι μισοί μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα έχουν χαμηλής ποιότητας διατροφή, αλλά ασκούνται σε ικανοποιητικό βαθμό. Πάντως, μόνο το 6% ακολουθούν την παραδοσιακή υγιεινή μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό με έντονη σωματική άσκηση, όπως διαπίστωσε έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Μ. Βρετανία: Τα άτομα με αναπηρία είναι αποκλεισμένα κοινωνικά

Εννέα στους δέκα ανθρώπους στη Βρετανία δεν έχουν υποδεχθεί στο σπίτι τους κάποιο άτομο με αναπηρία στα πλαίσια κοινωνικών συναναστροφών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της Scope.
Η Scope υποστηρίζει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν πως τα άτομα με αναπηρία είναι κοινωνικά αποκλεισμένα. Ενώ οι πρωτοβουλίες για ίσες ευκαιρίες βρίσκουν πάντα υποστηρικτές, πρακτικά, ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που έχουν διαπροσωπικές σχέσεις με άτομα με αναπηρία. Ο Richard Hawkes, υπεύθυνης διοίκησης της οργάνωσης, λέει χαρακτηριστικά ότι τα άτομα με αναπηρία είναι "αόρατα στην καθημερινή ζωή".
Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα εδώ.

Ανθρωποι με αναπηρία και Δια Βίου Μάθηση

Με βάση το σύνολο των μελετών που έχουν γίνει στην χώρα μας και σε χώρες του εξωτερικού, το μέσο εκπαιδευτικό επίπεδο των ανθρώπων με αναπηρία είναι χαμηλότερο από τον λοιπό μέσο όρο. Η ειδική μέριμνα στην σχέση αναπηρίας και δια βίου μάθησης μέσω του σχεδιασμού και υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων, μοιάζει κάτι παραπάνω από κρίσιμη για την γεφύρωση του χάσματος.

Σεπτέμβριος...

Ένα μπουκέτο καλοξυσμένα μολύβια. Αυτή είναι η εικόνα που μας έρχεται όταν ακούμε τη λέξη Σεπτέμβριος. Η αγορά έχει γεμίσει με σχολικά είδη και από την ερχόμενη εβδομάδα η μυρωδιά των μολυβιών, των τετραδίων και των βιβλίων θα μας πλημμυρίσει. Τι κι αν εμείς δεν σταματάμε τα μαθήματα το καλοκαίρι; Περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να ξεκινήσουμε την επίσημη σχολική χρονιά. Όπως παλιά, που φτιάχναμε τα μολυβομπουκέτα μας για τα δικά μας σχολικά χρόνια. Καλή αρχή να έχουμε!

Θρακική Εστία Σουφλίου – 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων

Η Θρακική Εστία Σουφλίου σας προσκαλεί στο “3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων για τη φιλία, το χορό και την παράδοση” που θα λάβει χώρα στο Σουφλί (Πλατεία Μεσοχωρίου) στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20.30

Πηγή: Soufli's Blog

Πρακτικά ημερίδας

Διαβάστε τα πρακτικά της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Κολλεγίου Αθηνών, με θέμα "Μαθησιακές δυσκολίες στο δημοτικό, γυμνασίο, λύκειο.