Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Όνειρα σε άλλη γλώσσα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Έχει σημασία σε ποια γλώσσα ονειρεύεται ένα παιδί; Δεν θα έπρεπε αλλά όταν η ζωή ακολουθεί τη δική της πολυπλοκότητα τότε και τα όνειρα μιλούν τη δική τους γλώσσα. Γλώσσα με αλήθεια, χιούμορ, πίκρα, απορία, τρυφερότητα, αγάπη. Και τα όνειρα γίνονται τόπος και δύναμη ζωής σε όποια γλώσσα, σε όποια συνθήκη και αποκαλύπτονται όταν βρουν γόνιμη γη.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2010 στις 20:30 και στις 22:00 (Αίθουσα Κινηματογράφος).
Στο ντοκιμαντέρ -που έχει παρουσιαστεί μόνο σε δύο μέχρι σήμερα προβολές στην Κύπρο και την Αθήνα και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές- η σκηνοθέτιδα, μετά από προετοιμασία σχεδόν ενάμιση χρόνου, καταγράφει τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις αγάπες παιδιών, που ένας άγριος άνεμος -πόλεμος, καταστροφή, φτώχεια, διώξεις, προκαταλήψεις- έφερε στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας, στο Σχολείο της Φανερωμένης. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο κάποτε στέγαζε το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης, όπου φοίτησαν πολλές γενιές Κυπρίων κορασίδων και βρίσκεται πολύ κοντά στην Πράσινη γραμμή που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο.

ΛΕΞΙΚΟ ONLINE *Learn & Share*

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΩΦΟΥΣ ΝΟΗΜΑΤΙΣΤΕΣ
Ο Carlos Gonzalez, μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στο διαδικτυακό λεξικό που ετοιμάζει για τη Νοηματική Γλώσσα!
Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (GSL) είναι μια από τις γλώσσες που επέλεξε ο Carlos για το project που ετοιμάζει, μαζί με την ISL (Indian), ASL (American), LSE (Espanola)και WBSL (Bengali).

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ: "Το μέλλον της μάθησης"

Το συνέδριο, που οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Πολυχώρου "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά.

Περισσότερα εδώ

Προβολή: Κάθε παιδί είναι διαφορετικό

Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρουσία του Πρωθυπουργού, Γ. Α. Παπανδρέου, αύριο 08/10/2010, στις 13.30, θα κάνει την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο http://www.sch.gr/

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ψηφιοποιημένη συλλογή τύπου του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιοποιημένης συλλογής τύπου της βιβλιοθήκης του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. είναι προσβάσιμο και στο Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη. 765 τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων και χρονολογιών είναι διαθέσιμοι. Περιλαμβάνονται λογοτεχνικά περιοδικά και περιοδικά τέχνης, πολιτικές και σατιρικές εφημερίδες, δελτία συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, μαθητικά και φοιτητικά περιοδικά και εφημερίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης, κ.ά. Η συλλογή εκτείνεται χρονολογικά από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Συνέδριο: "Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία: Ζητήματα Ιστορίας και Κριτικής"

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2010, στη Φλώρινα, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης 53100, Φλώρινα), με θέμα: "Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία: Ζητήματα Ιστορίας και Κριτικής".
Περισσότερα εδώ