Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δωρεάν μαθήματα ισπανικών για επιχειρηματίες στη Ρόδο

Μετά την εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σε συνεργασία με το σωματείο καταστηματαρχών παλιάς πόλης κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση επιμόρφωσης του κλάδου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης και της Ισπανικής γλώσσας στην περιοχή μας για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

"Εγώ είμαι εκπαιδευτικός. Διδάσκω παιδιά Γυμνασίου. Πάνω απ' όλα, όμως, είμαι πατέρας. ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ. Δεν θέλω το περιβάλλον που ζούμε να υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών. Των δικών μου παιδιών, των μαθητών μου, των συντοπιτών μου. Είμαι, όμως, και φωτογράφος. Από χόμπι, από αγάπη. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε, να αποτυπώσω καλύτερα την ομορφιά του τόπου μου; Μα και τις ανάγκες του, τη φθορά του, την αγωνία των κατοίκων του. Δεν θέλω ο τόπος μου, που έχει τόσες ομορφιές, να πεθαίνει καθημερινά μέσα από την ανεξέλεγκτη χρήση του ορυκτού πλούτου με αντάλλαγμα την ευμάρεια της περιοχής. Και όταν θα εξαντληθεί ο πλούτος αυτός τι θα συμβεί; Τι γη και αέρα θα αφήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας;"

«Οι Διάλογοι των Αθηνών» στο Ίδρυμα Ωνάση

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν «Οι Διάλογοι των Αθηνών». Από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2010, εκατοντάδες διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων θα βρεθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για να συζητήσουν σχετικά με τον ρόλο του ελληνικού πολιτισμού στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ημερίδα: Μαθηματικά & Εκπαίδευση

Εκαναν αταξίες και οι αρχαίοι;

«Ολα τα παιδιά λατρεύουν το χάδι, την προσοχή της μάνας ή της τροφού. Καλά βολεμένα στα γόνατα των μεγάλων, ακούν με όρεξη ιστορίες... ιστορίες ευχάριστες όταν είναι ήσυχα και υπάκουα, ιστορίες τρομακτικές όταν κάνουν καμιά αταξία. Σε μερικές από αυτές πρωταγωνιστούν ζώα που μιλούν και άλλα θαυμαστά πλάσματα. Σύντομα τα παιδιά θα ξέρουν απέξω και ανακατωτά τους μύθους των Ελλήνων».

Εργαστήρι σκηνογραφίας για παιδιά

Ένα ξεχωριστό εργαστήρι περιμένει τα παιδιά στο Μουσεό Σπύρου Βασιλείου το Σάββατο 27/11 στις 12:30 το μεσημέρι. Πρόκειται για ένα εργαστήρι σκηνογραφίας το οποίο είναι βασισμένο σε σχέδια- μακέτες του δημιουργού για τη θεατρική παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης "Ο σκηνογράφος Σπύρος Βασιλείου" στο Μουσείο Μπενάκη και απευθύνεται σε επίδοξους λιλιπούτειους σκηνογράφους γεμάτους φαντασία και όρεξη για... δουλειά.