Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΑμεΑ: Παρεμβάσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την εξίσωση των ευκαιριών για τα Άτομα με Αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υπέβαλε στη Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας τις θέσεις - προτάσεις της σχετικά με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), με στόχο την προώθηση της εξίσωσης των ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία της χώρας στον τομέα των μεταφορών. 

Σωτήριο «στρέτσινγκ» για παιδιά

"Δέντρα από σύρμα, δράκοι από χαρτί"

Αγαπητές φίλες και φίλοι
την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 11το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι στο καφέ Φαεινόν, Μαυρομιχάλη και Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, σας προσκαλούμε στην έκθεση του Ισμαήλ Χασάν "Δέντρα από σύρμα, δράκοι από χαρτί" που αποτελείται από ένα μικρό δάσος συρμάτινα δέντρα κι ένα πολύχρωμο πλήθος από ζώα, πουλιά και λουλούδια. Θα μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε δράκους, χελώνες, βατραχάκια, πάπιες, κύκνους και ψάρια των ωκεανών που αναδύονται από τον ονειρικό του κόσμο.

Το αυγό μπαίνει μόνο του στο μπουκάλι



Temple Grandin: The world needs all kinds of minds

Πιο κοντά σε εξέταση ακριβείας για την έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια εξέταση εγκεφάλου, η οποία μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό με μεγάλη ακρίβεια και αντικειμενικότητα, ένα επίτευγμα που μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της εγκεφαλικής διαταραχής, που συνήθως εμφανίζεται στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Δαμιανος Σακας: Ο "χάκερ" του εγκεφάλου

Στη δεκαετία του ‘60 έπαιζε στις αλάνες στα Καµίνια. Η βία στο παιχνίδι ήταν ένα µάθηµα ζωής, αφού τον έµαθε να διεκδικεί µε πείσµα. Σήµερα, ο Δαµιανός Σακάς είναι ένα από τα µόλις 51 µέλη της Παγκόσµιας Ακαδηµίας Νευροχειρουργικής, έχει πίσω του σπουδές σε πανεπιστήµια όπως το Χάρβαρντ και είναι διευθυντής της Νευροχειρουργικής του «Ευαγγελισµού». Είναι «ο γιατρός που σηκώνει όρθιους τους αναπήρους».

Το Book & Toys store γιορτάζει με τους μικρούς του φίλους

Τα 2α του γενέθλια γιορτάζει το κατάστημα «Book & Toys store» και διοργανώνει εκδήλωση ξυλογλυπτικής με κατασκευές για τους μικρούς του φίλους. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από την παρουσία ομάδας ζογκλέρ που θα βοηθήσουν τους μικρούς επισκέπτες στις κατασκευές και θα τους διασκεδάσουν.

Είσοδος δωρεάν, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 17:30

Eικονική ξενάγηση στην έκθεση "Παραολυμπιακοί Αγώνες"

Γνωρίστε τον κόσμο των Παραολυμπιακών Αγώνων και τους εκπληκτικούς αθλητές του, μέσα από την εικονική ξενάγηση στην έκθεση "Παραολυμπιακοί Αγώνες".
Μέσα από αυτή την εικονική έκθεση, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του Παραολυμπιακού θεσμού, τόσο σε επίπεδο αθλητισμού, όσο και σε εκπαιδευτικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο, μέσα από τα σημαντικότερα αντικείμενα και ιστορικά τεκμήρια των Παραολυμπικακών Αγώνων, από την πρώτη διοργάνωση του 1960.

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό της πόλης, γονείς και παιδιά, στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα στολίδια, που θα είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και από διάφορα διακοσμητικά θέματα της τέχνης της αρχαιότητας που επιβίωσαν στο χριστιανικό κόσμο, και θα στολίσουνε μαζί με γονείς και φίλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου. Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότηα να ζωγραφίσουν και να γράψουν τις δικές τους ευχετήριες κάρτες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11 πμ. έως και τη 1 μμ.

Πηγή: cityportal

3η Συνάντηση Εργασίας Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, διοργανώνει την 3η Συνάντηση Εργασίας Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2011.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Συνάντηση με ανακοίνωση θα πρέπει να υποβάλουν τις περιλήψεις τους (300 λέξεις) μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες

Διάλεξη: "Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus διοργανώνεται διάλεξη με θέμα: "Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία".

Ομιλητές:
Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία)

Δημήτριος Νανόπουλος, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Texas A&M, CollegeStation (Έδρα Mitchell-Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών), Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών του Houston (HARC) στις ΗΠΑ, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ).