Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

The Gallaudet and Clerc Story

"Ποιος θυμάται καλύτερα;"

 Ο εκπαιδευτικός απλώνει ένα χαλάκι και βάζει επάνω 2 έως 5 κουκλάκια ή ζώα και αργότερα πιόνια ή ράβδους ή ξύλινους ή πλαστικούς κύβους από εκπαιδευτικό υλικό. Αφήνει τα παιδιά να εξετάσουν καλά τη συλλογή και μετά την καλύπτει. Στη συνέχεια καλεί τα παιδιά να φτιάξουν την ίδια συλλογή με δικά τους υλικά. Τα παιδιά προσπαθούν να δημιουργήσουν την ίδια συλλογή και συνήθως στην αρχή προσπαθούν να κλέψουν. Μπορεί κάποιος να τους επιτρέψουν να το κάνουν στην αρχή, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να τηρήσει τον κανόνα "να φτιάξουν τη συλλογή χωρίς να βλέπουν".

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και Ειδικού Γραμματέα ΕΔΤ Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων: 

· Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων 

· Ειδικού Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα (ΕΔΤ) Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης. 

Ιστοσελίδα για μαθησιακές δυσκολίες

Επισκεφτείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του κυρίου Μπότσα με πολλά επιστημονικά άρθρα του ίδιου και της κυρίας Παντελιάδου, σχετικά με τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Αξίζει να τα διαβάσετε όλα! Ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για κάθε εκπαιδευτικό..

Νέα πειραµατικά σχολεία µε στόχο το άριστα!

Εκ βάθρων αναμόρφωση του θεσμού των πειραματικών σχολείων που είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να ξαναγίνουν κέντρα αριστείας, εισηγείται τώρα η Αννα ∆ιαμαντοπούλου.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η οικονομική ανασφάλεια αλλάζει τις επιλογές των υποψηφίων

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που αφορά τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης – δήλωσης του 6ου μαθήματος από τους φετινούς υποψηφίους. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων οικογενειών των οποίων τα παιδιά ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Μάιο του 2011 καθώς η επιλογή σχολής επηρεάζεται πλέον σημαντικά από τη διογκούμενη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα και τον «πάγο» στις προσλήψεις του δημόσιου τοµέα. 

Τι ξέρετε για τον κουραμπιέ;

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Σαραντάκου "Θα πάρετε έναν κουραμπιέ;" και μάθετε για την προέλευση της ονομασίας του. 

Χριστουγεννιάτική γιορτή των παιδιών του 1ου Γυμνασίου Πάτρας

Τα παιδιά του προγράμματος Αγωγής Υγείας και Λέσχης Φιλαναγνωσίας του 1ου Γυμνασίου Πατρών σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και σας προσκαλούν την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στη Βιβλιοπολιτεία, όπου θα σας περιμένουν με  χριστουγεννιάτικες ιστορίες, κάλαντα, κατασκευές, και έναν Αϊ Βασίλη που θα μοιράσει δώρα και γλυκά στα παιδιά που θα πάνε για να διασκεδάσουν μαζί τους.

Φέρτε τον κόσμο... στα μέτρα του

Στην προσπάθεια να το εμψυχώσουμε, να το κάνουμε να πιστέψει πως μπορεί να κάνει ό,τι κι εμείς, το δυσκολεύουμε και τελικά το αποθαρρύνουμε. Δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες ενός παιδιού. Μπορεί ένα παιδί να είναι ταλέντο στο πιάνο, για παράδειγμα. Αν όμως η πρώτη του επαφή είναι μόνο ασκήσεις, γυμνάσματα και καθόλου διασκέδαση, κατά πάσα πιθανότητα θα βαρεθεί, θα κουραστεί και θα τα παρατήσει.

Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σας!

Οι μητέρες σήμερα είναι «πολυάσχολες» και έτσι χάνουν τον πολύτιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά τους...
Ξοδεύουν πολλές ώρες στην εργασία, ενώ ταυτόχρονα έχουν να κάνουν οικιακές δουλειές, να προλάβουν να διευθετήσουν εξωτερικές δουλειές, να βοηθήσουν στις σχολικές εργασίες των παιδιών, να τα τρέξουν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, έχουν εργασιακές ευθύνες και πληθώρα άλλων τέτοιου είδους δραστηριοτήτων.