Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αρχείο δελτίων ειδήσεων με διερμηνεία ΕΝΓ.

Η ΕΡΤ έχει συμπεριλάβει στο ψηφιακό της αρχείο και δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών

Αναστάτωση έχει προκληθεί σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, καθώς, μετά την ακύρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Σλοβακία, βρίσκονται στον αέρα και οι υπόλοιπες διοργανώσεις. Σύμφωνα με επιστολή της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών (ICSD) για τις προσεχείς διοργανώσεις είναι γνωστά ότι:

Εγκαίνια Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 26 Μαΐου η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Μαίη Παπούλια.

Έκτη Αίσθηση: Γιάννης Βαρδακαστάνης, Θεατρική παράσταση από τον Φάρο τυφλών της Ελλάδος.

Δελτίο Τύπου ALFA PRODUCTIONS
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, μας μιλά για την κατάσταση των πολιτών με αναπηρία στην Ελλάδα. 

Σ. Χόκινγκ: «Ο παράδεισος είναι ένα παραμύθι»

Ο παράδεισος είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι, αναφέρει ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian.

Ανοιχτη εκδηλωση για τα Ατομα με Κινητικές Δυσκολίες

Το Metropolis, το BullMp Media Blog, ο Σύνδεσμος Τυφλών Ελλάδος, ο Σύλλογος Παραολυμπιονικών Σπάρτακος και η ειδική παιδαγωγός Βασιλική Τσιρίμπα σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του εθελοντικού Project “Φιλική Πόλη για τα Άτομα με Κινητικές Δυσκολίες”, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, από τις 18.30- 00:00, στο Metropolis Live Stage - Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη, 4ος όροφος, Αθήνα.

Προβολή: Ελένη Δημοπούλου "Συνάντησέ Με Σε Έναν Κοινό Τόπο"


Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου διηγήθηκε την εμπειρία της από τη θεατρική ομάδα optimistes, μια μεικτή ομάδα βλεπόντων και μη βλεπόντων ηθοποιών και έστειλε το μήνυμα ότι σημασία έχει να συναντιέσαι σε έναν κοινό τόπο.

iCare

Το iCare είναι μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Σχολεία, εργαστήρια, λοιπά Κέντρα και Ιδρύματα, οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο, λόγω της ανεπάρκειας του Κράτους να προσφέρει τα βασικά: εκπαίδευση, υποστήριξη, απασχόληση.

Βραβεία "Διαβάζω 2011"

Η Ιωάννα Καρυστιάνη, μυθιστόρημα, ο Χριστόφορος Λιοντάκης και ο Κώστας Μαυρουδής, ποίηση, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, λογοτεχνικό δοκίμιο-μελέτη, ο Μιχάλης Γεννάρης, πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, ο Αλέξανδρος Ίσαρης, διήγημα- νουβέλα, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, παιδικό βιβλίο, η Μυρτώ Δεληβοριά στην εικονογράφησή του και η Μαρία Παπαγιάννη, λογοτεχνικό βραβείο για μεγάλα παιδιά είναι οι φετινοί νικητές των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω», που απονεμήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. 
Διαβάστε αναλυτικά τα Βραβεία που απονεμήθηκαν στο δημοσίευμα των Νέων, από όπου και το απόσπασμα. Διαβάστε ακόμη το σημείωμα "Όταν βραβεύονται οι νέοι..." που δημοσίευσε ο Μάνος Κοντολέων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Καλοκαιρινές αποδράσεις πλάι στο κύμα, με άφθονες στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικού παιχνιδιού για τα παιδιά, περιλαμβάνουν τα προγράμματα ιδιωτικών και δημοτικών κατασκηνώσεων.

Μυστικά οικογενειακής ευτυχίας

Για πολλούς ανθρώπους η έννοια της ευτυχίας είναι συνυφασμένη με τον θεσμό της οικογένειας και κυρίως με τα παιδιά. Γιατί όμως, δεν είναι όλες οι οικογένειες ευτυχισμένες; Ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία και οι παραδοσιακοί θεσμοί μεταβάλλονται με γοργούς ρυθμούς, που μπορούμε να αναζητήσουμε την οικογενειακή ευτυχία; 

Συνέντευξη: Νίκος Βουτσίνος (Πρόεδρος του Συλλόγου Lalibella)

Δεκαέξι χρόνια τώρα, στηρίζουν έμπρακτα την πάμφτωχη Αιθιοπία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Lalibela, ο Νίκος Βουτσίνος μιλά για τους 840 έλληνες αναδόχους που καλύπτουν οικονοµικά τις ανάγκες εκατομμυρίων ορφανών ή άπορων παιδιών της (τουλάχιστον 1.200 παιδιά υποστηρίχτηκαν στα οκτώ ιδρύματα του Συλλόγου στην αφρικανική χώρα). Ζητά περαιτέρω ελληνική συνδρομή στην προσπάθεια αυτή και καλεί σε γιορτή γνωριμίας με τον αιθιοπικό πολιτισμό την προσεχή Κυριακή, στην Πλάκα.
Διαβάστε τη συνέντευξη στα "ΝΕΑ"

«Εμείς δίνουμε… παναμερικανικές»

«Scholastic Assessment Test». Σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά «Τεστ Σχολικής Εκτίμησης». Με άλλα λόγια οι «παναμερικανικές» εξετάσεις, που (μεταξύ άλλων) κρίνουν την εισαγωγή στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Όσοι πιστεύουν ότι το εν λόγω θέμα δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, με έκπληξη θα διαπιστώσουν ότι οι Έλληνες μαθητές που επιλέγουν αντί για πανελλαδικές να δώσουν… παναμερικανικές, αυξάνονται και πληθύνονται κάθε χρόνο. 

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά

Γνωριμία με το έργο των πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στο εξωτερικό, όπως ο Ιάννης Ξενάκης, ο Λουκάς Σαμαράς, ο Γιάννης Κουνέλλης, αλλά και κάποιων από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες τους κόσμου που δημιούργησαν έργα για την Ελλάδα, όπως οι Μπάρμπαρα Χέπγουερθ, Σάι Τουόμπλι και Λέοναρντ Κοέν και Μάρτιν Κίπενμπεργκερ, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μικρά παιδιά, ηλικίας τεσσάρων με οκτώ, στα καλοκαιρινά εργαστήρια που ξεκινούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 20 Ιουνίου, με αφορμή την έκθεση «The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στη Ελλάδα», όπου εκτίθενται έργα των παραπάνω καλλιτεχνών.

Έκκληση για την επιβίωσή τους απευθύνουν 31 σωματεία για παιδιά που έχουν ανάγκη

Το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο οποίο έχουν περιέλθει, λόγω της γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα, περιέγραψε μιλώντας στον "ΒΗΜΑ 99,5" ο πρόεδρος 10 σωματείων που αποτελούν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2011


Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Boccia 2011 θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 1-5 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ.