Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ημερίδα: "Το ελληνικό δημόσιο σχολείο ανοίγει... στην καινοτομία, τη διαπολιτισμικότητα, την Ευρώπη"

Η Πράξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ διοργανώνει ημερίδα, με τίτλο "Το ελληνικό δημόσιο σχολείο ανοίγει… στην καινοτομία, τη διαπολιτισμικότητα, την Ευρώπη". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 (ώρα 9.30 - 15.30), στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Ηλιαχτίδα: Πάμε βόλτα...

9η Γιορτή Παραμυθιών

Για 9η συνεχή χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, περιμένει πότε το χάδι της καλοκαιρινής αύρας θα μπερδευτεί γλυκά με το χάδι του παραμυθένιου λόγου που μαγεύει και μεταμορφώνει...

Διεθνές συμπόσιο: "Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια"

"Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια" είναι το θέμα του διεθνούς συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στο Δελφούς, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το οποίο διοργανώνεται για 17η χρονιά (08-10/07/2011).

Κάνε ένα παιδί να γελάσει...διαβάζοντας!!! - Κινηση Αγαπης "Θανασης Βεγγος"

Το ακόλουθο κείμενο είναι από αναρτημένη εκδήλωση στο facebookΤην Κυριακή 19 Ιουνίου θα μοιράσουμε στα παιδάκια που θα νοσηλεύνται στις ογκολογικές κλινικές βιβλία και παραμύθια. Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι στέλνοντας από 1 παραμύθι ή βιβλίο. Η διεύθυνση αποστολής είναι " Βάσω Αλεβίζου, Κάνε ένα παιδί να γελάσει, PR 12402, Χαιδάρι '' Χρειαζόμαστε καινούρια παραμύθια και βιβλία για να τα αμπαλάρουμε και να τα δώσουμε σε κάθε παιδάκι δωράκι.

Αναψε η φλόγα της ελπίδας των Special Olympics 2011

Άναψε στην Πνύκα η φλόγα για τους Special Olympics Αθήνα 2011. Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

Προβολή: Skhizein



Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έκθεση για την αναπηρία

Περίπου το 15% του πληθυσμού παγκοσμίως ζει με κάποια μορφή αναπηρίας. Από αυτούς, το 2-4% αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες λειτουργικότητας. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό ξεπέρασε το αναμενόμενο, καθώς στοιχεία που χρονολογούνται τη δεκαετία του 1970, το υπολόγιζαν περί το 10% του συνολικού πληθυσμού. Η αύξηση αυτή αποδόθηκε εν μέρει στη γήρανση του πληθυσμού και τη ραγδαία εξάπλωση χρόνιων νοσημάτων, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων εντοπισμού και κατηγοριοιποίησης της αναπηρίας.
Διαβάστε και μεταφορτώστε ολόκληρη την έκθεση  (προς το παρόν είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικα, τα ρώσικα και τα κινέζικα)

Τουλάχιστον 6 εκατ. παιδικές ζωές θα σώζονταν με ένα εμβόλιο

Πάνω από 6 εκατ. παιδιά θα μπορούσαν να σωθούν και δισεκατομμύρια δολάρια να εξοικονομηθούν αν ήταν ευρύτερα διαθέσιμα εμβόλια σε 72 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Αποτελεσμάτων.

Μ.Κ.Ο. ΔΡΩ: Έκθεση Χειροποίητου Κοσμήματος

Κοινωνικά δίκτυα και πραγματικότητα


Τα κοινωνικά δίκτυα που προσφέρονται μέσα από το διαδίκτυο, ολοένα και πληθαίνουν, το ίδιο και οι χρήστες τους. Τι θα γινόταν όμως αν συμπεριφερόμασταν στην πραγματικότητά μας με τον τρόπο που ζούμε τις εικονικές μας ζωές; Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε από την English National Opera, και παρουσιάζει ακριβώς αυτό το σενάριο.

Ανάσα για τους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα

Μικρή ανάσα για τους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς το ΙΚΑ ανέστειλε ώς την 1η Ιουλίου την εφαρμογή της εγκυκλίου που περικόπτει κατά 50% τα ποσά για βοηθήματα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο διάστημα που μεσολαβεί, το ΙΚΑ θα συζητήσει με τα μέλη της κίνησης για τη χειραφέτηση των ΑμεΑ «Μηδeνική Ανοχή», αλλά και τα άλλα σωματεία ΑμεΑ τις απαραίτητες τροποποιήσεις για την τελική εκδοχή της εγκυκλίου.

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA θα λειτουργήσει Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο για εφήβους με αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές από 1 Σεπτεμβρίου 2011.Το Πρόγραμμά αφορά εφήβους 12-16 ετών οι οποίοι θα απασχολούνται Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-13:30. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 6 έφηβοι.
Για δηλώσεις συμμετοχής/εγγραφές απευθυνθείτε στη γραμματεία του Συλλόγου (210-9828150) από τις 20 Ιουνίου και μετά.

Πρόσωπα: Γιώργος Χρηστάκης

«Θέλουµε να ζήσουµε µε αξιοπρέπεια», λέει ο χορογράφος - χορευτής του Χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ Γιώργος Χρηστάκης που συµµετείχε στην κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ, στη δράση της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόµων µε Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή». Μέλη της διαµαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ΙΚΑ οι πολίτες µε αναπηρία να καταβάλλουν συµµετοχή µεγαλύτερη του 25% για να προµηθευτούν βοηθήµατα. Tελικώς, η διοίκηση του ΙΚΑ ανέστειλε την εφαρµογή της απόφασης και οι ίδιοι θα συµµετάσχουν στις διαβουλεύσεις.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Χρηστάκη στο Μάνο Χαραλαμπάκη, όπως δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ.

Δημοτικό Σχολείο Αστακού: θεατρική παράσταση

Περισσότερα για το Δημοτικό Σχολείο Αστακού και τις δράσεις του, θα βρείτε στο ιστολόγιό του.

Εκδρομή στο Όλυμπο - Επιτροπή Νεολαίας ΟΜΚΕ

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΟΕΔΒ

Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1937 και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

1921-2011: Ολοκληρώθηκε η συγγραφή του πρώτου Ασσυριακού Λεξικού


Ενενήντα ολόκληρα χρόνια δουλειάς χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το 21 τόμων λεξικό ασσυριακής σφηνοειδούς γραφής, τη συγγραφή του οποίου ξεκίνησε το 1921 ο Τζέιμς Χένρι Μπρέστιντ, ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Συνεργάτες στο Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά Ρομά στις Περιφ Κεντ. Μακεδ., Δυτ. Μακεδονίας και Ανατ. Μακεδ. και Θράκης»

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φορέας υλοποίησης της πράξης: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προτίθεται να απασχολήσει φυσικά πρόσωπα με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος (Άξονας 2 Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας).
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Έκτη Αίσθηση, εκπομπή Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Από το δελτίο τύπου της ALFAPRODUCTIONS (via blind.gr)

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής αυτής της εβδομάδας, θα σας παρουσιάσουμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Πυλαία Θεσσαλονίκης.