Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πρόβα πριν τη συναυλία See the music

Δείτε αποσπάσματα από την πρόβα εδώ.

Web Accessibility: Προσβασιμότητα στο Internet για όλους

Με την ευκαιρία της 1ης Συνέλευσης για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και τα μέλη του ξεκίνησαν εκστρατεία για να καταστεί προσβάσιμος ο Παγκόσμιος Ιστός. Τώρα, το 95% των δημόσιων δικτυακών τόπων παραμένουν απροσπέλαστες.

Οταν οι γονείς αποφασίζουν για τις σπουδές...

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μία μητέρα υποψηφίου από τα Ιωάννινα καλεί -ανά τακτά, μικρά διαστήματα- στην εφημερίδα και ζητάει πληροφορίες για το νέο καθεστώς εισαγωγής των παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, για την εικόνα των βαθμολογιών, για την πιθανή πορεία των βάσεων εισαγωγής.

Οι φωνές που «μυούν» στην εκπαίδευση τα τυφλά παιδιά

Λένε πως βλέπουν με τα μάτια της ψυχής, όμως η αλήθεια είναι πως η αφή είναι ο οδηγός τους στη ζωή, μαζί με την ακοή. Και στα αυτιά τους, πολλά παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, έχουν συντροφιά τις μελωδικές φωνές δύο γυναικών, οι οποίες, ακατάπαυστα, τα τελευταία 27 χρόνια διαβάζουν και ηχογραφούν βιβλία, σημειώσεις ακόμα και εκκλησιαστικούς ψαλμούς, προκειμένου να τα βοηθήσουν.