Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι on line

Το καλοκαίρι προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία για ξεκούραση, βουτιές και παιχνίδι, ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνεται εντυπωσιακά ο χρόνος που αναλώνουν μπροστά σε υπολογιστές και φορητές συσκευές, περνώντας καθημερινά αρκετές ώρες on line, με τα site και τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης να έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι μαθητές επέστρεψαν προς επαναχρησιμοποίηση τα βιβλία τους

Το βιβλίο που σε ταξιδεύει, σου ανοίγει «δρόμους» και «παράθυρα» στον κόσμο, που «είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», όπως συχνά αναγράφουν οι μαθητές στη σχετική έκθεση, στο τέλος της σχολικής χρονιάς αναγορεύεται σε εχθρό και καταστρέφεται ή επί το θεαματικότερο καίγεται.

Άποψη: Βαγγέλης Γεωργίου "Η αμφισβήτηση των Special Olympics"

Συνήθως παίρνω το τρόλεϊ 10 για να επιστρέψω στο σπίτι μου. Πολλές φορές η ώρα είναι περασμένες 12 το βράδυ. Πρόσφατα, τέλη Ιουνίου, όταν το 10 έφτανε στο ύψος του Παναθηναϊκού Σταδίου άκουγα τους ήχους μετάλλων, κάπου κάπου φαίνονταν οι λάμψεις από ηλεκτροσυγκολλήσεις, πανύψηλοι γερανοί στήνονταν ενώ τεράστιοι προβολείς «έσκιζαν» δοκιμαστικά τον κατάμαυρο ουρανό σα να επίκειται εναέριος βομβαρδισμός. Ένας πυρετός από προετοιμασίες για το «μεγάλο» γεγονός..Special Olympics.

Συμβουλές για να οργανώσετε την τέλεια αρχαιολογική εκδρομή με παιδιά.

Θέλετε να το πάρετε από το χέρι και να το μυήσετε στη μαγεία των αρχαίων πολιτισμών ή να του μάθετε ότι αξιοθέατο δεν είναι μόνο η Disneyland. Πιο απλά, θέλετε να επισκεφθείτε με το παιδί σας έναν αρχαιολογικό χώρο, να οργανώσετε μια εκδρομή που θα είναι ευχάριστη αλλά και διδακτική. Ιδού ορισμένα tips για την τέλεια αρχαιολογική εκδρομή.

Παίρνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» τα μέτρα για τους φοιτητές

Σειρά αλλαγών και καινοτομιών που αφορούν τους φοιτητές και τις καθημερινές λειτουργίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο λαβύρινθος του φωτός

Μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών θ' αρχίσει να σκαρφαλώνει ένας βλαστός μέχρι να φτάσει στο φως...

Καλοκαίρι στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του και με ιδιαίτερο σεβασμό στην παιδική ηλικία, σχεδίασε πενθήμερα καλοκαιρινά προγράμματα για την περίοδο των σχολικών διακοπών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ποικιλία εργαστηρίων στο ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον του μουσείου.

Η ΕΡΤ στηρίζει τα παιδιά

Ετήσιο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης κοινωνικών - μη κερδοσκοπικών - οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας και της φροντίδας των παιδιών αποφάσισε να αναπτύξει η ΕΡΤ Α.Ε.

Αυλαία με νέα μηνύματα ανθρωπιάς

Μ' ΕΝΑ ατέλειωτο πάρτι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Αθήνα αποχαιρέτησε τα Special Olympics, αφού πρώτα έστειλε μηνύματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι, παρά τις αντιξοότητες και τα Μνημόνια, παραμένει κοιτίδα πολιτισμού, φιλοξενίας και, εν τέλει, ελπίδας.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών

Δωρεάν απογευματινή δημιουργική απασχόληση παιδιών προσφέρει σε όλους τους Θεσσαλονικείς η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παύλου Μελά ΙΡΙΣ. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά δημοτικού 6 - 12 ετών, θα διαρκέσει όλο το σχολικό έτος και περιλαμβάνει θέατρο, μουσική και εικαστικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή στα γραφεία της επιχείρησης (Λαγκαδά 221). Πληροφορίες στο τηλ. 2313/302964-5.

Οταν ο Αρχιμήδης «έπαιζε» με τα τετράγωνα

Ο Θεός είναι άγνωστο αν έπαιζε ζάρια, ο Αρχιμήδης όμως έπαιζε παιχνίδια! Μαθηματικά βεβαίως! Επιπλέον γνώριζε τα «άπειρα σύνολα» και ήταν ο μόνος που κατέγραψε τους τρόπους επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων, εν αντιθέσει με τους άλλους αρχαίους φιλοσόφους, που παραθέτουν μόνον το αποτέλεσμα αφήνοντας τους σύγχρονους να αναρωτιούνται...

«Αποστολή» 4.500 βιβλίων σε παιδιά Σαμοθράκης & Κω

Στη Σαμοθράκη και στη Κω προσέφερε αυτή τη φορά η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 4.500 βιβλία περίπου και γραφική ύλη για τα ελληνόπουλα των ακριτικών μας νησιών.

Προγράμματα Δήμου Συκεών

Πρώτος σε όλη την Ελλάδα παραμένει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στις δωρεάν θέσεις παιδικής φροντίδας. Επαναλαμβάνοντας φέτος την επιτυχία του πρώην δήμου Συκεών τα τρία προηγούμενα χρόνια, εξασφάλισε την έγκριση των περισσοτέρων δωρεάν θέσεων για φιλοξενία και δημιουργική απασχόληση παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε δημοτικές δομές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013). Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και απευθύνεται σε παιδιά άνεργων και εργαζόμενων μητέρων, εκτός από δημοσίους υπαλλήλους.

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και έχουν δικαίωμα εισαγωγής, σε ποσοστό θέσεων 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ.35 του ν.3794/2009(ΦΕΚ 156Α΄/4-9-2009), για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων, θα ενημερωθούν με Δελτίο Τύπου, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πηγή: diorismos