Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ιστότοπος: Εθελοντικό Δίκτυο Κέρκυρας

Δημιουργήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με στόχο την ανάπτυξη των εθελοντικών δράσεων στην Κέρκυρα και, τώρα, δημιούργησε και ιστοσελίδα αλλά και χώρο στα social networks προκειμένου να δώσει το εργαλείο επαφής των Κερκυραίων που θέλουν να βοηθήσουν.

Άποψη: Σωτήρης Αθηναίος "Υπάρχει ένα σχολείο..."

"Υπάρχει ένα σχολείο...στο οποίο οι μαθητές χαίρονται το μάθημα·Δε τους ρωτάνε οι γονείς, αν διάβασαν· Διαβάζουν, γιατί χαίρονται και νοιώθουν τη δύναμη της γνώσης. Δε ζουν μαζί με τους γονείς τους, αλλά τους κουβαλάνε μαζί τους στον ύπνο και το ξύπνιο τους." Το σχολείο αυτό περιγράφει ο Σωτήρης Αθηναίος στα 24grammata.com. Για ποιο πρόκειται; Το σχολείο των φυλακών Αυλωνα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ και δύο προκρίσεις σε τελικούς

Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, δύο σε τελικούς και δύο σε προκριματικά, σημείωσαν οι Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Βερολίνο.

Δημόσια διαβούλευση για τον Σχολικό Αθλητισμό και τις δομές Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Αθλητικής Διευκόλυνσης μαθητών-αθλητών υψηλών επιδόσεων

Το Υπουργείο Παιδείας, προσβλέποντας στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού δημόσιου διαλόγου αλλά και στη διαμόρφωση των νέων θεσμών Σχολικού Αθλητισμού και Αθλητικής Διευκόλυνσης, καταθέτει προτάσεις προς διαβούλευση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Πρόσωπα: Eeva Tupi

Η Eeva Tupi από τη Φινλανδία είναι το πρώτο Κωφό άτομο που κάνει πρακτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του Ádám Kósa, του πρώτου Κωφού που εξελέγη ευρωβουλευτής.

Με δεμένα χέρια απέναντι στη βία κατά των ανηλίκων

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν χθες στη Βουλή τόσο ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης όσο και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με την παιδική και εφηβική εγκληματικότητα, ζητώντας τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και την εναρμόνισή της για την αντιμετώπιση της νέας μορφής βίας στους ανηλίκους.

Καρολίνα Πελενδρίτου:«Χρυσή» και στο Βερολίνο

Μπορεί να έκανε τον πρώτο αγώνα της μετά την εγχείρηση στον ώμο, μπορεί να είχε για πρώτη φορά στην τεχνική της ομάδα τον Στέλιο Κακαβογιάννη (προπονητής) και τον Αλέξανδρο Προβολισιάνο (γυμναστής), μπορεί να άλλαξε την τεχνική στην κολύμβησή της, όμως η Καρολίνα Πελενδρίτου εξακολουθεί να είναι η κορυφαία αθλήτρια στην κατηγορία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τον «Μπίλι Ελιοτ» στις μαθητικές διαμαρτυρίες

Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους ο συγγραφέας του «Μπίλι Ελιοτ» Λι Χαλ και η Opera North. Αφορμή, οι λογοκριτικές παρεμβάσεις του καλλιτεχνικού φορέα στο λιμπρέτο που έγραψε ο Χαλ για τη νέα όπερα με παιδιά «Beached». Η Οπερα τού ζήτησε να αφαιρέσει ομοφυλόφιλο χαρακτήρα από το έργο, εκείνος αρνήθηκε και ο οργανισμός απέσυρε την υποστήριξή του στο εγχείρημα λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του έργου. Ο Λι Χαλ αφιέρωσε πολύ χρόνο στο λιμπρέτο της όπερας «Beached» με θέμα τη ζωή σε μια παραλία του Μπράιτον κατά τη διάρκεια μιας ημέρας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 παιδιών δημοτικού σχολείου της περιοχής.