Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δωδέκατη θέση για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου

Την 12η θέση μεταξύ 39 χωρών που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες του Βερολίνου, κατέκτησε η Ελλάδα. Με απολογισμό ένα χρυσό, οκτώ ασημένια, δύο χάλκινα μετάλλια αλλά και συνολικά 17 πανελλήνια ρεκόρ, η ελληνική ομάδα έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Ελεύθερη η είσοδος για τα ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας

Ελεύθερη είναι η είσοδος στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, Κλεάνθους και Λαμπράκη, στην Ανω Τούμπα, για τα Άτομα με Αναπηρία.
Το κολυμβητήριο διαθέτει διάδρομο κολύμβησης με ειδική εγκατάσταση για άτομα με κινητική αναπηρία. Το Κολυμβητήριο λειτουργεί κάθε μέρα 09.00- 21.00 και το Σάββατο 09.00- 15.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310-907711.
Πηγή: Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ

Ιστότοπος: Πλατφόρμα για τους Ευρωπαίους Πατέρες

Η Πλατφόρμα για τους Ευρωπαίους Πατέρες (Platform for European Fathers - PEF) είναι μια δυναμική, πρόσφατα συσταθείσα Μη Κυβερνητική Οργάνωση - πλατφόρμα για την πατρότητα και τις ενώσεις γονέων στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί σε επίπεδο πολιτικής, ελέγχοντας τη νομοθεσία και τις στρατηγικές που αφορούν την οικογένεια και την εργασία. Κάνει εκστρατείες για τα ίσα δικαιώματα των δύο γονέων, καθώς και για την ευαισθητοποίηση και αναγνώριση του ρόλου και της σημασίας εμπλοκής των πατέρων, αλλά και της ευθύνης που συνεπάγεται η  πατρότητα.

Προβολή: Marlee Matlin - σύντομη ιστορία

"Σκιώδης εκπαίδευση" στη Νότια Κορέα

Οι Soojeong Lee (Dankook University) και Roger C. Shouse (The Pennsylvania State University) δημοσίευσαν στο περιοδικο Sociology of Education το άρθρο "The Impact of Prestige Orientation on Shadow Education in South Korea". Σύμφωνα με αυτό, οι γονείς στη Νότια Κορέα δαπανούν μέχρι και 30% του εισοδήματός τους σε ιδιαίτερα μαθήματα μετά το σχολείο και εξειδικευμένα μαθήματα  προετοιμασίας για τις εξετάσεις, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τις οικογενειακές δαπάνες σε αυτόν τον τομέα.

Ποια ευρωπαϊκή πόλη είναι περισσότερο προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα;

Περίπου 80 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ έχουν κάποια αναπηρία. Με τη γήρανση της κοινωνίας μας, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα αυξάνει καθημερινά. Επιπλέον, δεδομένου ότι τέσσερις στους πέντε Ευρωπαίους κατοικούν σε κωμοπόλεις και πόλεις, η Ευρώπη είναι πλέον κατά κύριο λόγο μια αστική κοινωνία. Η παροχή πρόσβασης σε όλους στις μεταφορές, στους δημόσιους χώρους και στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και στην τεχνολογία, αποτελεί πλέον πραγματική πρόκληση, ενώ παρέχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.