Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Παιχνίδι Αιμοδοσίας

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, Δψρητών Ιστών, Οργάνων και Βιολογικού Υλικού, το παιχνίδι της αιμοδοσίας! Επισκεφτείτε, επίσης, το blood.gr και λύστε ό,τι απορίες έχουν τα παιδιά (και όχι μόνο) για την αιμοδοσία.

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για τον παιδικό σταθμό

Σε λίγο καιρό, ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον με καινούρια πρόσωπα, νέους φίλους και νέους κανόνες πρόκειται να μπει στη ζωή του μικρού σας παιδιού. Για πρώτη φορά, θα βγει από το στενό και προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον και θα κάνει τα πρώτα του κοινωνικά βήματα σε μια μικρογραφία της κοινωνίας, τον παιδικό σταθμό.

Κακές σχολικές επιδόσεις για τα παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

Τα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα με την ορθογραφία και τη γραμματική, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Άποψη: Ερρίκος Μπατζινόπουλος "Φροντιστήριο αναξιοκρατίας "

Επειδή σ' αυτήν τη χώρα το συνηθίζουμε να επιχειρηματολογούμε αγνοώντας την πραγματικότητα δεν με ξάφνιασε καθόλου που βρέθηκαν κάποιοι από τον χώρο της ενημέρωσης, αλλά και της πολιτικής οι οποίοι τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στον νόμο-πλαίσιο για την Παιδεία επειδή αποκλείει, λέει, τους σπουδαστές από τα πανεπιστημιακά όργανα. Προφανώς τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αυτός ακριβώς ο αποκλεισμός είναι η σημαντικότερη ίσως προσφορά του συγκεκριμένου νόμου στον φοιτητικό κόσμο.

Τα μαργαριτάρια είναι παντοτινά!

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 11.000 μαθητές

Ο... γόρδιος δεσμός της μεταφοράς των μαθητών, που ταλαιπωρεί από πέρυσι χιλιάδες οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης, δεν έχει λυθεί ακόμη. Οι λεωφορειούχοι απειλούν ότι δε θα μεταφέρουν τους 11.000 μαθητές προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών από τις 12 Σεπτεμβρίου, εάν δεν καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων του 2010 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Βουτιά από 150 έως 1.300 μόρια αλλά και εκπλήξεις

Η σημαντική μείωση του αριθμού των φετινών αριστούχων (18-20) σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετεγγραφών και την ένταση της οικονομικής κρίσης που εκτός των άλλων πριμοδοτεί και τη μείωση των προσδοκιών των υποψηφίων «χρωματίζουν» φέτος την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων η οποία, για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300 συνοδεύεται και από εκπλήξεις που αναμένεται να εκδηλωθούν σε μια ορατή ομάδα σχολών, διασκορπισμένη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, η οποία για διάφορους λόγους θα ανεβάσει το «κασέ» των βάσεων εισαγωγής τους.