Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Προβολή: Συνέντευξη του προέδρου της ΟΜΚΕ (14/09/2011)


Ο πρόεδος της ΟΜΚΕ εξηγεί σε εκπομπή της ΕΤ3 (14/09/2011) για την περικοπή της επιχορήγησης της ΟΜΚΕ, που είχε ως συνέπεια τη διακοπή του προγράμματος διερμηνείας ΕΝΓ.

Προβολή: Drowning



Νέα διάκριση για τον Χρήστο Μπουλώτη και το βιβλίο του «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας»

Για τη νέα διάκριση του Χρήστου Μπουλώτη διαβάσαμε στο infokids:

Η νέα αναθεωρημένη έκδοση της ιστορίας «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας» με καινούρια εικονογράφηση της διακεκριμένης εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη, χάρισε στον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα Χρήστο Μπουλώτη την υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για το 2012 και το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο «Pier Paolo Vergerio».

Κidex Fun Days! 18 - 19 - 20 Νοεμβρίου 2011

Πάρτε απ`το χέρι τα παιδιά σας και ελάτε στη Κidex Fun Days στις 18 - 19 - 20 Νοεμβρίου 2011 στο MEC Παιανίας. Στη μοναδική έκθεση - φεστιβάλ για τα παιδιά και τους γονείς!

26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα (και νοηματικών) Γλωσσών

Χθές, 26 Σεπτεμβρίου 2011, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών (EUD) γιόρτασαν τη 10η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Για πρώτη φορά στη δεκαετή ιστορία του θεσμού, συμπεριλήφθηκαν και οι νοηματικές γλώσσες.

ΕΦΕΤ: Συμβουλές διατροφής στους μαθητές

Ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). «Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων», επισημαίνουν οι αρμόδοι του Φορέα.

H κατάληψη έληξε... με την καταστροφή του σχολείου

«Βιασμό του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, της ψυχής και της ζωής μας» χαρακτήρισε η διευθύντρια του 3ου Λυκείου Κομοτηνής κ. Μαρία Κοσμίδου τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι κουκουλοφόροι στο υπό κατάληψη σχολείο της πόλης. Οι παράπλευρες απώλειες των μαθητικών καταλήψεων εφέτος είχαν στην πόλη της Κομοτηνής το «πρώτο τους θύμα».

Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Άννα Γκέρτσου - Σαρρή

Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Άννα Γκέρτσου - Σαρρή σε ηλικία 75 ετών. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1936 και από το 1938 ζούσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στο Εμπορικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου, εργάστηκε ως γραμματέας και αργότερα ως καθηγήτρια αγγλικών.

Ιδρύονται 3 νέα Κέντρα Αξιολόγησης Αναπήρων

Τρία Κέντρα Αξιολόγησης Αναπήρων αναμένεται να ιδρυθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, τα οποία θα κληθούν να αξιολογήσουν περίπου 15 χιλιάδες άτομα με αναπηρία, αναφορικά με την ποσόστωση τους για διορισμό στη δημόσια και εκπαιδευτική υπηρεσία. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφτηκε το πρωί το νέο οίκημα του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (ΤΚΕΑΑ), στα Λατσιά και συζήτησε με τους αρμόδιους θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Τμήματος και στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Η παρέα με τον καλύτερό μας φίλο μειώνει το άγχος

Αισθάνεστε πιεσμένοι και αγχωμένοι; Συναντήστε τον καλύτερό σας φίλο. Αυτό τουλάχιστον προτείνουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η παρέα με τον καλύτερό μας φίλο βοηθάει στη μείωση των επιπέδων του στρες.

Σχολή Γονέων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ), ξεκινά από το μήνα Οκτώβρη τη λειτουργία Σχολής Γονέων στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.