Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Μύθοι Αισώπου στην ΕΝΓ



Να αρχίσει το παιδί χορό; Εξαρτάται...

της Μυρτώς Αντωνοπούλου
Ο χορός, κλασικός και σύγχρονος, χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια. Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το σώμα του, με αποτέλεσμα να αποκτά αρμονία στην κίνηση.

Το χασμουρητό δροσίζει το μυαλό

Η ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη πιθανές εξηγήσεις για το χασμουρητό, αλλά μία δείχνει να έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια: αυτό το μυστηριώδες αντανακλαστικό μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου.

Άποψη: Λώρη Κέζα "Φοιτητές με βούρδουλα"

Το πανεπιστήμιο παραδίδεται με ταχύ ρυθμό στην παραφροσύνη. Ένα επεισόδιο στην Κρήτη επιβεβαιώνει την υποψία. Οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής είχαν συνέλευση όταν κάποιοι φοιτητές έκαναν αυτό που κοσμίως ονομάζεται «παράσταση διαμαρτυρίας» δηλαδή μπούκαραν διακόπτοντας τη συζήτηση. Ζήτησαν να γίνουν οι εξετάσεις, οι οποίες χάθηκαν λόγω της φθινοπωρινής κατάληψης. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο, καθώς ο νέος νόμος, ο νόμος ο μισητός, ο νόμος της ευρείας συναίνεσης, δεν επιτρέπει να εξετάζονται οι φοιτητές όταν έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Η εξεταστική τοποθετείται υποχρεωτικά σε κενό διδασκαλίας.