Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Silenced


Θεσσαλονίκη: Έκθεση για το φώς στο Λαογραφικό Μουσείο

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην … βλέπουμε φως , η κατάκτηση όμως της φωτιάς που σήμανε και την απαρχή του Πολιτισμού του ανθρώπου «μετρά» δεκάδες αιώνες .

Έτσι, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» για το 2011 , σκέφτηκαν να φέρουν στο φως «μια ιστορία από φως» .

Η κακοποίηση στις ΗΠΑ αρχίζει από τα παιδιά

Την χτυπούσαν επί ώρες στα πλευρά και το κεφάλι και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, νεκρή πια, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εγκεφαλικές κακώσεις και μελανιές σχεδόν σε όλο το πρόσωπο και το σώμα της. Το κοριτσάκι είχε πέσει θύμα βιασμού, πιθανότατα από τον σύντροφο της μητέρας της.

Ο οδηγός του εκπαιδευτικού για την Ασφάλεια των μαθητών του στο Διαδίκτυο

Από το ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική
Οι περισσότεροι μαθητές είναι εξοικειωμένοι αλλά και ενεργοί χρήστες κινητής τεχνολογίας. Αν και διευκολύνει το διαμοιρασμό και την ανταλλαγή πληροφοριών, το κινητό μπορεί να αποτελέσει ένα επικίνδυνο εργαλείο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν τα έξυπνα κινητά τους (ή και κουτά ενίοτε) για να μοιράζονται πράγματα που ποτέ δεν θα έκαναν σε κανονικές συνθήκες. Από ακατάλληλα σχόλια ως το sexting, όλα αυτά μαζί συντελούν σε ένα επικίνδυνο ναρκοπέδιο.

Το πιο σημαντικό εικοσάλεπτο της ημέρας σας!

Διαβάζοντας νανουρίσματα σ’ ένα μωρό, του προσφέρουμε νοητικά ερεθίσματα και το βοηθάμε να συνδέσει το διάβασμα με συναισθήματα χαράς, ευχαρίστησης και ασφάλειας.