Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα: Folk DC

Το Digital Children’s Folksongs for Language and Cultural Learning project (Folk DC) είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιασμένο να δώσει κίνητρα σε νεαρά άτομα που μαθαίνουν ξένες γλώσσες, ώστε η εκμάθηση αυτή να γίνει μέσω παραδοσιακών τραγουδιών και δραστηριοτήτων συνδυασμένων με παραδοσιακούς ήχους. Το πρόγραμμα αφορά 10 ευρωπαϊκές γλώσσες, έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου 2010 και θα διερκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Διατριβή: Ποινική ευθύνη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πράξεις και παραλείψεις στο χώρο του σχολείου και σε σχολικές εκδηλώσεις

Η διατριβή ασχολείται με ένα χώρο έντονης σύγκρουσης εννόμων αγαθών, αυτόν της σχολικής κοινότητας. Στόχος ήταν να προσδιοριστούν με ακρίβεια και λεπτομερή τρόπο τα όρια των υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έναντι των μαθητών τους και έτσι τα όρια της ενδεχόμενης ποινικής τους ευθύνης, με την εισαγωγή και αξιοποίηση αντικειμενικών κριτηρίων.

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ακρόαση για την κάλυψη 3 θέσεων χορωδών

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την κάλυψη 3 θέσεων χορωδών με σύμβαση ορισμένου χρόνου:
2 BASSO 1 (Βαρύτονος)
1 BASSO 2 (Βαθύφωνος)
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 22/11/2011 και ώρα 12.00, στους χώρους δοκιμών της Ε.Λ.Σ. στην Καλλιθέα (Αρχιμήδους 16 – T.K. 177 78).
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με τη χρήση comics και αφήγησης

Η τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό μέσο που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο με τρόπο μοναδικό. Και σαν ξεχωριστή τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς «κώδικές» της και τις τεχνικές της. Αυτούς τους κώδικες και τις τεχνικές θα αναλύσουμε και θα μεταδώσουμε στους μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παγιδευμένοι στο Δίκτυο μαθητές και καθηγητές

Αντιμέτωποι με φαινόμενα «ηλεκτρονικής διαπόμπευσης» βρίσκονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Καταρρίψτε μύθους της καθημερινότητας και του σινεμά

Μια νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων εγκαινιάζεται το φετινό Νοέμβριο στην διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας που λειτουργεί από το 2003 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Με τα νέα πειράματα παιδιά από εννέα ετών και άνω αλλά και οι γονείς τους καλούνται να καταρρίψουν διάσημους μύθους της πραγματικότητας αλλά και του κινηματογράφου. Το απόγευμα οι «Ιστορίες… για ιδιοφυΐες» προκαλούν το κοινό να αναμετρηθεί με γίγαντες της μαθηματικής διανόησης του αρχαίου κόσμου.

Τα αναψυκτικά συνδέονται με βίαιες τάσεις στους εφήβους

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια άκρως ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών από τους εφήβους και της εμφάνισης βίαιων συμπεριφορών, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Ιnjury Prevention».

Έκτη Αίσθηση - ΕΤ3 - Απόσπασμα Ιατρικό Θέμα (5-11-2011)



Σεμινάρια-εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Νοεμβρίου

19/11/11 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (Θεωρητικό)
20/11/11 Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας (Βιωματικό)

Χώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 3-8μμ