Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ακατάλληλο το σχολείο, όχι οι μαθητές

Η εντατικοποίηση της λειτουργίας του γερμανικού σχολείου λόγω των μεταρρυθμίσεων, που επιβάλλει το πρόγραμμα αξιολόγησης μαθητών του ΟΟΣΑ P.I.S.A, δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο.

«Καλύτερα οι εκπαιδευτικοί να μη διδάσκουν τα παιδιά τους»

«Οταν είχα το γιο μου μαθητή, με εκνεύριζε διαρκώς. Τώρα, με την κυρία του, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τη σέβεται και θέλει να είναι διαβασμένος. Στο σπίτι ζητάει και τη βοήθειά μου. Οταν με είχε δασκάλα δεν το έκανε» λέει η Κ.Μ. «Με την κόρη μου κρατούσαμε μυστικό μέσα στην τάξη ότι είμαι η μητέρα της. Ολα πήγαιναν καλά, μέχρι την ημέρα που της ξέφυγε και με φώναξε μαμά. Από τότε άρχισαν και τα προβλήματα». προσθέτει η Γ.Π., δασκάλα. «Για όλους τους μαθητές και τους γονείς ήμουν η τέλεια δασκάλα, όχι όμως για την κόρη μου», συμπληρώνει η Ε.Α., εκπαιδευτικός.

Η νέα Γκράβα θα είναι ανοιχτή και «πράσινη»

Μία νέα, «πράσινη» Γκράβα, χωρίς κάγκελα και στεγανά, µε ανοιχτούς χώρους και περάσµατα, ανθρώπινη, κατάλληλη για τη σχολική δραστηριότητα και ανοιχτή στην τοπική κοινωνία προβλέπει η µελέτη αναβάθµισης του σχολικού συγκροτήµατος του Οργανισµού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), που παρουσιάζει «Το Βήµα».

Συμβουλές για ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι, χωρίς πλάκα

Ψεύτικα σάιτ παιχνιδιών, δήθεν παιχνίδια στο Facebook, μολυσμένα σπασμένα και δούρειοι ίπποι σε ομαδικά διαδικτυακά παιχνίδια. Αυτές είναι οι κυριότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι λάτρεις του online gaming, μια πρόκληση που ευχαρίστως αναλαμβάνει η ESET. Η εταιρεία από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και οι ερευνητές της στην Κρακοβία της Πολωνίας παραχωρούν πέντε χρήσιμες συμβουλές και εμείς προσπαθούμε να γελάσουμε για να μην κλάψουμε από τον κίνδυνο απώλειας του τελευταίου παιχνιδο-ευρώ που εναποθέσαμε στο διαδικτυακό παγκάρι.

Μαρκόπουλο: Δωρεάν Φοίτηση στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει τους δημότες, για τη λειτουργία παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, στην πόλη .

Εκδήλωση: Διαβητικό Χωριό

Η 14η Νοεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Με αφορμή την ημέρα αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό απέναντι στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του Διαβήτη, διοργανώνει μία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση, το «Διαβητικό Χωριό»,στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στις 12 – 13 – 14 Νοεμβρίου.

Για να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα κλικ στην αφίσα…

Χριστουγεννιάτικες ευχές με κάρτες της Φλόγας

Φέτος, στείλτε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σας με κάρτες της Φλόγας.
Μαθητές από όλη την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά της «Φλόγας» προσφέρουν με τις ζωγραφιές τους μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας. Εμείς, οι γονείς της Φλόγας, μαζέψαμε με αγάπη περισσή τις ζωγραφιές αυτές, τις τυπώσαμε σε κάρτες και τις διαθέτουμε προς 7 € το πακέτο των 10 καρτών.

Διαγωνισμός «30αθλον»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνει ένα ψυχαγωγικό διαγωνισμό με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το «30αθλον» έχει έπαθλο ένα ομαδικό εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για 30 άτομα. Ο διαγωνισμός διαρκεί ένα μήνα αλλά δεν είναι υποχρεωτική η καθημερινή συμμετοχή.

Ημερίδα “Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη” στα Ιωάννινα


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑ.ΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχονται το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 στα Ιωάννινα και σας προσκαλούν σε ημερίδα για τον Εθελοντισμό, με τίτλο “Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη”, που θα λάβει χώρα την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας» (εντός του πανεπιστημιακού Campus), και με ώρα έναρξης 9:00.

Η καινοτομία πάει σχολείο

Επιστρατεύουν μεράκι, φαντασία και άριστη γνώση των υπολογιστών για να λανσάρουν τη δική τους e-πρόταση. Είναι οι εκπαιδευτικοί που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κάνουν το μάθημά τους πρωτότυπο και ευχάριστο.

Γιατί το χάδι αξίζει όσο και το γονίδιο


Οι επιστήμονες που μελετούν τη μακροζωία λένε ότι, αν θέλει κανείς να ζήσει πολλά χρόνια, καλό είναι να διαθέτει παππούδες και γονείς που επίσης μακροημέρευσαν. Τι είναι όμως αυτό που μας κληροδοτούν οι πρόγονοί μας και μας βοηθά να αντιστεκόμαστε στο γήρας (το οποίο, ως γνωστόν, δεν έρχεται μόνο); Πρόκειται για ένα ερώτημα χωρίς εύκολη απάντηση. Ή μάλλον για ένα ερώτημα με πολύ σύνθετη απάντηση, καθώς όλα δείχνουν ότι η συνταγή της μακροημέρευσης περιλαμβάνει πλήθος συστατικά.