Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παιδιά με χρόνια κόπωση

Τα παιδιά που παραπονιούνται ότι είναι πολύ κουρασμένα για να πάνε στο σχολείο ίσως έχουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

Κώστας Βάρναλης "Πώς δεν ήθελα να σπουδάσω"

Στα 1898 τέλειωσα το σκολειό ― την έβδομη τάξη. Όσο έφτανε η άνοιξη και το καλοκαίρι, τόσο η ανυπομονησία μου μεγάλωνε πότε θα φτάσει η βλογημένη εκείνη ώρα που θ’ «ανακτήσω» την ελευθερία μου· δε θα έχω να διαβάζω, δε θα φοβάμαι τους δασκάλους, δε θα με δέρνει πια ο αδερφός μου... θα μάθω κι εγώ μια τέχνη, να γίνω «άντρας», όπως τόσα παιδιά, που τελειώσανε το σκολειό τα περασμένα χρόνια. Ήλιος, θάλασσα, δέντρα και βουνά θα είναι από δω κι ομπρός δικό μου βασίλειο, όπως είναι και των πουλιών!...

Παιδικά Χριστούγεννα: Τα στέκια της χαράς

Κακά τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι παιδική γιορτή –και δικαιωματικά, αφού τα παιδιά την εκτιμούν και την απολαμβάνουν περισσότερο από εμάς, χάρη στην δεκαπενθήμερη σχολική αργία και τα πολυπόθητα δώρα.

Διεξαγωγή της έρευνας PISA

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) έχει αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του Διεθνούς Προγράμματος για την αξιολόγηση των μαθητών - PISA 2012 (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια για ένα παιδί

Η εικόνα ενός παιδιού να παίζει στην παιδική χαρά σας φαντάζει πολύ φυσιολογική, πόσο αληθινή είναι όμως; Η κίνηση … αποτελεί μια φυσική τάση των παιδιών και μάλιστα όσο πιο μικρά σε ηλικία τόσο πιο αυθόρμητα την εκφράζουν.

Συνέδριο: "Οι προκλήσεις για τον εκπαιδευτικό στο σύγχρονο Γυμνάσιο και Λύκειο"

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταπτυχιακών Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Οι προκλήσεις για τον εκπαιδευτικό στο σύγχρονο Γυμνάσιο και Λύκειο" στον Πειραιά, 30-31 Μαρτίου 2012.

Άποψη: Άννα Δαμιανιδη "Καημένα κακομαθημένα"

Σταματά το πούλμαν του ιδιωτικού σχολείου στην Αλεξάνδρας και κατεβαίνουν δυο αγοράκια γύρω στα οκτώ, χαριτωμένα, γλυκύτατα, με τα φρυδάκια τους σουφρωμένα.
-Γιατί δεν έφερες κουλούρι λέει το ένα θυμωμένο στο μπαμπά που τα περίμενε στο πεζοδρόμιο και τα παρέλαβε.

16 τοις εκατό των μαθητών στην Κρήτη θύμα σχολικού εκφοβισμού

Το 16% των παιδιών στην Κρήτη έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από συμμαθητή του, το υψηλότερο ποσοστό σε επίπεδο χώρας και ανάλογο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικής γλώσσας

Η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου ΑΙΟΛΙΣ και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικής γλώσσας. Για τα προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2012, προβλέπεται κόστος συμμετοχής.

Εργαστήρι Φωνητικής Μουσικοθεραπείας & Έκφρασης

Ημερομηνίες: 14 & 15 Ιανουαρίου 2012
Ωρες: 12-4μμ (8 ώρες)
Xώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού), Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα ως Παρασκευή 3-8μμ (εκτός διαστήματος εορτών)