Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για υγιείς επιλογές τροφίμων όταν τρώτε έξω με τα παιδιά σας

Σχεδιάστε υγιή γεύματα μαζί με το παιδί σας:

• Μιλήστε με το παιδί σας πριν παραγγείλετε ένα γεύμα, έτσι ώστε να έχουν συμφωνηθεί ήδη οι αλλαγές.
• Ενημερώστε το παιδί σας ότι μπορεί να ζητήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο προετοιμασίας ενός τροφίμου. Για παράδειγμα, σαλάτα σαν συνοδευτικό, ψητές πατάτες αντί για τηγανητές και καφέ ρύζι αντί για λευκό.
• Συμφωνήστε με το παιδί σας για τουλάχιστον μια υγιή επιλογή.

Βελτιώνοντας την επίδοση των μαθητών στα μαθηματικά

Αυτό το φυλλάδιο συνοψίζει το κεφάλαιο μαθηματικά από τη δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου Handbook of research on improving student achievement, το οποίο εκδόθηκε από το Educational Research Service.
Το εγχειρίδιο βασίζεται στην ιδέα ότι για να πετύχουν οι προσπάθειες για καλύτερη διδασκαλία πρέπει να τις στηρίξουμε στην επιστημονική γνώση σχετικά με την αποτελεσματική διδασκαλία και τη μάθηση.

Μια τσίχλα για καλούς βαθμούς στις εξετάσεις

Εάν επιθυμείτε πνευματική διαύγεια και εγρήγορση, τότε αγοράστε ένα κουτάκι… τσίχλες. Αυτό συνιστούν ειδικοί του Πανεπιστημίου Saint Lawrence στη Νέα Υόρκη οι οποίοι ωστόσο θέτουν μια σημαντική παράμετρο στο όλο ζήτημα: όπως λένε, είναι καλύτερο να επιδοθείτε στο μάσημα της τσίχλας προτού κληθείτε να φέρετε εις πέρας μια δύσκολη πνευματική εργασία, όπως π.χ ένα διαγώνισμα, παρά κατά τη διάρκεια της νοητικής… εκγύμνασης. Για ποιον λόγο; Επειδή, όπως έδειξε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Αppetite», η τσίχλα χαρίζει καλύτερα σκορ μόνο αν μασηθεί πριν τις εξετάσεις και όχι κατά τη διάρκειά τους.

Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αναπηρία

Διαβάζω, ακούω, βιώνω πολλές ιστορίες μέσα από τη σελίδα της Ολίβιας αλλά και από την ιδιαίτερη προσωπική μου εμπειρία ως μητέρα δύο υπέροχων διδύμων κοριτσιών και δη ως μητέρα παιδιού με αναπηρία.

ΚΛΕΙΩ, ΕΡΑΤΩ και ΚΑΛΥΨΩ: συστήματα ανάγνωσης για χρήστες με προβλήματα όρασης

Τί κοινό έχουν η ΚΛΕΙΩ, η ΕΡΑΤΩ και η ΚΑΛΥΨΩ; Πρόκειται για τρία τεχνολογικά εργαλεία-συστήματα ανάγνωσης για χρήστες με προβλήματα όρασης. Εύκολα στη χρήση, με ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη, με ψηφιακό ήχο υψηλής ποιότητας και ένα ευρύ φάσμα γλωσσών και φωνών.

Δύο έλληνες φοιτητές «φωτίζουν» το facebook


Οσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική συγκυρία στη χώρα δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία και την καινοτομία. Τον κανόνα αυτόν φαίνεται να επιβεβαιώνουν ο Αλέξης Τζανετόπουλος και ο Φίλιππος Πρωτογερίδης, οι δύο φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2011 - στην κατηγορία Ανάπτυξη Εφαρμογών για Υπολογιστή - και βάζουν πλώρη για νέους στόχους.

Χωρίς βιβλία τα παιδιά με αμβλυωπία

Τουλάχιστον 340 μαθητές με προβλήματα όρασης που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης διανύουν τη σχολική χρονιά χωρίς ειδικά βιβλία και χωρίς καμία προοπτική να τα προμηθευτούν.

Ρατσισμός σε βάρος των ΑμεΑ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Η εμφάνιση σε ορισμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης γελοίων φασιστικών και ρατσιστικών απόψεων που προσβάλλουν βάναυσα τα άτομα με αναπηρία είναι μιά υπόθεση πολύ πιό επικίνδυνη από ό,τι με μιά πρώτη ματιά δείχνει …

Μαθητές καλλιεργούν λαχανόκηπους

Απάντηση στην ελλιπή εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα υγιεινής διατροφής επιχειρεί να δώσει η νέα μόδα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων, η οποία φαίνεται να διαδίδεται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ στην Ελευσίνα!!!

Η <<Παραμυθοσαλάτα>> μας, ταξίδεψε στην Ελευσίνα! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Δέσποινα Οικονόμου για την εξαιρετική διοργάνωση. Μικροί και μεγάλοι για άλλη μια φορά, ζήσαμε τις περιπέτειες της Κακιάς Μητριάς, της Χιονάτης, του Προκόπη και του Κακού Λύκου!!!

Δήμος Συκεών: Νέες μονάδες κοινωνικής πρόνοιας στην υπηρεσία των πολιτών

«Όχι μόνο ο πολιτισμός και η ευημερία, αλλά και ο βαθμός της δημοκρατίας μιας κοινωνίας εξαρτάται από το πόσο φροντίζει και στηρίζει αυτούς που έχουν προβλήματα και αδυναμίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στις τελετές εγκαινίων δύο ακόμη κρίσιμων κοινωνικών δομών-προσφορά στους συμπολίτες μας. Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που λειτουργούν για πρώτη φορά στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης και εντάσσονται στο δημοτικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δημιούργησε ο πρώην δήμος Συκεών και σταδιακά διευρύνεται και στις άλλες Ενότητες Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου. 

12χρονος με αυτισμό έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή τον κορόιδευαν

Ενας 12χρονος με αυτισμό από την πόλη Burnley του Lancashire, στη Βρετανία, κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του, επειδή τον κορόιδευε μια παρέα κοριτσιών στο σχολείο.

Λιγότερο φαγητό, καλύτερη μνήμη

Η μείωση της κατανάλωσης φαγητού κατά 600 θερμίδες την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.