Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

8ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός βιολογίας 2012 - διεθνής ολυμπιάδα βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) ανακοίνωσε την προκήρυξη του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Βιολογίας 2012 για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.

Η επιθετικότητα, το χτύπημα και το δάγκωμα των παιδιών

Γιατί συμβαίνει ; Μπορεί για σας να είναι άσχημο το πως συμπεριφέρεται ορισμένες φορές το παιδί σας, η επιθετική του συμπεριφορά όμως είναι ένα κανονικό μέρος της ανάπτυξης του. Ακόμα οι αναδυόμενες γλωσσικές του δεξιότητες και η σφοδρή του επιθυμία να γίνει ανεξάρτητο είναι χαρακτηριστικά της εξέλιξής του.

Δηλώσεις συμμετοχής στην έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκες εν κινήσει»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2012) προσκαλούν γυναίκες φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην έκθεση φωτογραφίας, που θα εγκαινιασθεί στο Σταθμό Μετρό Σύνταγμα στις 8 Μαρτίου 2012 με θέμα «Γυναίκες εν κινήσει» και θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου 2012.

Παραμυθόδραμα: Ο ποντικός και η θυγατέρα του

Τις Κυριακές του Γενάρη το παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη `Ο ποντικός και η θυγατέρα του`, παρουσιάζεται στο Εργαστήρι Kristiboni με ελεύθερη συνεισφορά.

8, 15, 22, 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα: 12:00  στο Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni

Γενική Είσοδος: Ελεύθερη Συνεισφορά

Γεύμα αγάπης στη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ.

Τις πόρτες της ανοίγει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ., σε μία κίνηση εξωστρέφειας και σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία της πόλης.

Μαγικές Σβούρες: Ένα Γιορτινό Όνειρο: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ

Tα Χριστούγεννα φέτος θα κρύβουν ένα μυστικό! Το μυστικό ενός ονείρου αλλιώτικου από τ' άλλα.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ που ανεβαίνει από τις μαγικές σβούρες σε σκηνοθεσία -διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη θα παιχτεί για 4 έκτακτες παραστάσεις μέσα στις γιορτές.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς (Ελεύθερη είσοδος)

23,24,25,26,30/12/2011 & 2,3,4,5,6/1/2012 στις 16:00

Το δημοφιλές παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ζωντανεύει σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου για 10 παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις ημέρες των εορτών

"Το Παραμύθι της Μουσικής"

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή αφηγείται "Το Παραμύθι της Μουσικής" με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ούτι) και προβολή εικόνων.

«Ανοιχτή Αγκαλιά»: απολογισμός δράσης

Πολλές ήταν, για το 2011 οι δράσεις της οργάνωσης των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». Από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες της οργάνωσης ήταν η υλοποίηση του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», στο πλαίσιο του οποίου, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών επισπεύτηκε τις περιοχές της Θράκης, της Σαμοθράκης, των Κυθήρων, της Αμοργού, της Κάσου, των Φούρνων, των Λειψών, του Καστελόριζου και της Αστυπάλαιας.

Τι σημαίνουν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια για τα παιδιά

Ποια είναι η θεραπευτική αξία των χριστουγεννιάτικων µύθων για το µικρό παιδί;

Οι ανθρώπινοι μύθοι έχουν τη μαγική ιδιότητα να αποτυπώνουν σημαντικές θεματολογίες της ζωής μέσα από τη χρήση πολλαπλών συμβόλων.

Τα ΑΕΙ αρνούνται τη διαχείριση εστιών

Μετέωρη θα μείνει η λειτουργία των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ από τον νέο χρόνο. Και αυτό διότι τα Ιδρύματα αρνούνται να αναλάβουν την εποπτεία των εστιών, η οποία τους ανατίθεται από το υπ. Παιδείας εξαιτίας της κατάργησης τού -έως τώρα εποπτεύοντος των εστιών -Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Υποτροφία στο όνομα του Χρήστου Λαμπράκη

Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού για την απονομή μιας υποτροφίας στο όνομα του Χρήστου Δ. Λαμπράκη προκήρυξε το Δ. Σ του Σωματείου «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας», το οποίο σήμερα απαρτίζεται από τους κ. κ Κ. Πυλαρινό, Αννα Λαμπράκη, Ζανέτ Πηλού, Αρη Γαρουφαλή και Γ. Κουρουπό.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον ανέγερση του Βιοκλιματικού νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Δημόσιο, διεθνή, ανοιχτό διαγωνισμό για την ανέγερση του «Πρότυπου Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος» προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Νέοι κανόνες περιορίζουν τις επαφές καθηγητών-μαθητών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αντιμέτωπες με σκάνδαλα και καταγγελίες για καθηγητές, που κάνουν κατάχρηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σχολικές Αρχές σε όλες τις ΗΠΑ επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες που θα απαγορεύουν τις ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών μέσω κινητών τηλεφώνων ή εφαρμογών όπως το Facebook και το Twitter.

Διαδικτυακά παζλ από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Tρία παιχνίδια - παζλ που απεικονίζουν εκθέματα του Museum of Byzantine Culture | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού  και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους έχουν αναρτηθεί στο site του Μουσείου.
Από το ipolistonkosmo (facebook)