Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πλέξτε στρουμφοκαπέλο!

Για να φτιάξετε το στρουμφοκαπέλο της διπλανής φωτογραφίας, ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες της Rachel Solberg. Καλή διασκέδαση!!

Σε είδα: να ψάχνεις δώρο

Από το protagon
Σε είδα να ψάχνεις δώρο για το κοριτσάκι σου σ΄ ένα κεντρικό παιχνιδάδικο τις γιορτές. Έψαχνα κι εγώ δίπλα σου κι ένιωθα εξίσου εκνευρισμένη. Οι αξιοπρεπείς επιλογές ήταν λίγες για τα κοριτσάκια. Τα δώρα που προορίζονταν από τις βιομηχανίες παιγνιδιών για αυτά είναι κατσαρόλες, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνοι, πιάτα και κουζινικά, καροτσάκια με μωρά και πλυντήρια ρούχων. Το αστείο ήταν ότι στη συσκευασία είχε την ταμπέλα-ένδειξη my little princess. Πλάκα μας κάνετε παιδιά; Από τόσο νωρίς πάτε να τα μπερδέψετε τα κακόμοιρα; Είδατε εσείς καμιά πριγκίπισσα να κάνει φασίνα;

Σε εξέλιξη η εκστρατεία “Beat Bullying” του Hope For Children

Σε έξαρση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο τα περιστατικά που παραπέμπονται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, σε σχέση με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ευρέως γνωστού ως bullying. Γονείς, εκπαιδευτικοί και κυρίως μαθητές παρουσιάζονται ανήμποροι να διαχειριστούν τέτοια φαινόμενα με αποτέλεσμα να ζητούν τη βοήθεια των ειδικών.

Ομιλία: «Παιδί και ύπνος. Πώς να μάθουμε τα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους.»

Το Κέντρο Πρόληψης «‘Όραμα» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Παιδί και ύπνος. Πώς να μάθουμε τα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους» στα πλαίσια του 4ου έτους επιμορφωτικών ομιλιών στην Έδεσσα με ομιλήτρια την κα Τερζή Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ»

Θέμα: Βία στα σχολεία. δράσεις αντιμετώπισης του φαινόμενου

Η βία, ως κοινωνικό φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες σε σχολεία της επικράτειας, υπολογίζεται ότι το 10% του συνόλου των μαθητών γίνεται θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομήλικους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, ενώ το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και σε αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας αγοριών – κοριτσιών 3 προς 1 (με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής).

Κέντρο εμβολιασμού για ανασφάλιστους στη Θεσσαλονίκη

Κέντρο Εμβολιασμού για ανασφάλιστους θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο κτίριο των υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Η τσίχλα καταπολεμά την ωτίτιδα

Οι ωτίτιδες μπορεί να είναι από τα πιο επίμονα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, προσβάλλοντας συχνά τα παιδιά και προκαλώντας τους εξαντλητικό πόνο. Πολλοί γιατροί χορηγούν αντιβιοτικά για την αντιμετώπισή τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσονται ανεπιθύμητες ενέργειες.

Συνέδριο: Η ποιητική του τοπίου

Ε΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
με θέμα:

Η ποιητική του τοπίου

Eκδήλωση: "Τα 'κομμένα' σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας"

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στον Κύκλο "Η αφήγηση της Ιστορίας και η διδασκαλία της ως ιστορικά φαινόμενα", θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου (19.00-21.00) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή).

Το «πεισματάρικο» παιδί

Αυτός συνήθως ο χαρακτηρισμός αρχίζει να αποδίδεται και καμιά φορά να επικολλάται εφ όρου ζωής στα παιδιά εκεί γύρω στα 2 με 3 έτη και αυτό καθόλου τυχαία και συμπτωματικά. Πραγματικά, σε αυτή την αναπτυξιακή φάση, τα παιδιά γίνονται, ορισμένοι γονείς χρησιμοποιούν το ρήμα μεταμορφώνονται, σε πλάσματα επιθετικά και πεισματάρικα «το παιδί μου απο αγγελάκι έγινε διαολάκι» λένε. Μόνιμη απάντηση στα περισσότερα από όσα τους ζητούνται ή τους προτείνονται είναι το «όχι».
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Αλεξάνδρας Λύγγρη στο infokids

Απόψεις: Πελαγία Παπανικολάου “Change the way you see Disability!!”


"Έχουμε μετακινηθεί από να βλέπουμε το άτομο με αναπηρία ως ασθενή που έχει ανάγκη από φροντίδα, το οποίο δεν συμβάλλει στην κοινωνία, στο να τον/την βλέπουμε ως άτομο που χρειάζεται να αρθούν τα παρόντα εμπόδια, προκειμένου να πάρει μια δικαιωματική θέση ως πλήρως συμμετοχικό μέλος της κοινωνίας.

Τα άστρα του ουρανού στο Παραμύθι του Εθνικού Αρχαιολογικού

Αφιερωμένο στους μύθους που κρύβει ο έναστρος ουρανός είναι το «Παραμύθι της Κυριακής» 15 Ιανουαρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο Περσέας, ο Ωρίων και άλλοι ήρωες του ουρανού θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη και θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους με την συνοδεία μουσικής από τον Γιάννη Ψειμάδα με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.

Ανάκληση παιδικού καθίσματος απο την ΙΚΕΑ

Η ΙΚΕΑ παρακαλεί τους πελάτες που διαθέτουν το παιδικό κάθισμα ANTILOP από τον προμηθευτή #17389 και ημερομηνίες παραγωγής από 0607 έως 0911 (έτος-μήνας) να επικοινωνήσουν άμεσα με το τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 35 43 403), ώστε να παραλάβουν μια ζώνη αντικατάστασης δωρεάν γιατί η ζώνη που διαθέτει το παιδικό κάθισμα μπορεί να ανοίξει χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της χρήσης, προκαλώντας κίνδυνο πτώσης.. Ο αριθμός του προμηθευτή και η ημερομηνία παραγωγής βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από την επιφάνεια της καρέκλας.
Πηγή: SheBlogs.eu