Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μαθηματικά και μουσική

Τα μαθηματικά και η μουσική είναι δυο επιστήμες που έχουν πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Από την αρχαιότητα ακόμη οι δύο τέχνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και η αλληλεπίδραση αυτή φτάνει ως τις μέρες μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ιστολόγιο του Ισιδώρου Γλαβά, Εκπαίδευση, Διδασκαλία & Μαθηματικά

Βιάσου, το ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά εκπαιδευόμενη/νο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής εργασίας, το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής) θέλει να συμπεριλάβει στο τμήμα εκδηλώσεων μια/έναν εκπαιδευόμενη/ο μερικής απασχόλησης. Σε συνεργασία με τους συντονιστές των επιμέρους εκδηλώσεων, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ασχοληθούν: με τα οργανωτικά θέματα και με τα θέματα επικοινωνίας που αφορούν στη διαχείριση των προγραμμάτων αυτών. Η θέση είναι διαθέσιμη από την 1η Φεβρουαρίου 2012 και για έξι μήνες. Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 30 Ιανουαρίου 2012 ενώ παρακαλείστε να υποβάλλετε το βιογραφικό σας και μια σύντομη επιστολή που εξηγεί γιατί ενδιαφέρεστε για τη θέση αυτή.

Εκπαίδευση για την προώθηση των κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων σε κοινωνικά μειονεκτούντες νέους ενήλικες, αναγκαία προϋπόθεση για τη δια βίου εκπαίδευση

Το εγχειρίδιο "Εκπαίδευση για την προώθηση των κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων σε κοινωνικά μειονεκτούντες νέους ενήλικες, αναγκαία προϋπόθεση για τη δια βίου εκπαίδευση" εντάσσεται στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Πρόγραμμα PRO-SKILLS, 230054-CP-1-2006-1-LU-Grundtvig-G1, www.pro-skills.eu

Actionaid: Στήριξε την κατασκευή ενός σχολείου στη Ρουάντα!


Γνωρίζουμε μέσα απο την πολυετή δράση μας, ότι η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου να καταπολεμήσουν την πείνα. Γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Καριέρα και υγεία επηρεάζονται από το μήνα γέννησης

Πριν από λίγους μήνες, η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα ανάλυση, η οποία αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών της Γηραιάς Αλβιόνας με 19 διαφορετικά επαγγέλματα.

Με το μάθημα της Γλώσσας ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τελικά εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν γι α τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια στις 5 Ιουνίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.