Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

eBook: Finding Cupid

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο  Finding Cupid θα βρείτε συνταγές και εύκολες κατασκευές με θέμα τον έρωτα. Δημιουργήθηκε από μπλόγκερς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ακόμη κι αν δεν τιμάτε το συγκεκριμένο "εορτασμό", ρίξτε μια ματιά και προσαρμόστε τις προτάσεις αυτές στα μέτρα σας! Μπορείτε να το μεταφορτώσετε δωρεάν από εδώ.

Παιδικό θέατρο: Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι

Το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο γιορτάζει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου και δίνει ραντεβού με τους παλιούς του φίλους -αλλά και με όσους θα ήθελαν να το γνωρίσουν- κάθε Σάββατο στις 5:30μ.μ. στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα, όπου θα παρουσιάσει το παραμύθι της Μαρίας Παπαλέξη «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι».

Μουσείο Πειραμάτων: Κυριακάτικα προγράμματα για παιδιά 4-12 ετών

Πειράματα χημείας με χρώματα, αφρούς, εκρήξεις, οπτικές ίνες, laser, φωσφορούχα υλικά, ηλεκτρικά κυκλώματα, μαγνήτες, μικροσκόπια, στερεοσκόπια, αληθινά ρομποτάκια, οικολογικά παιχνίδια και κατασκευές, τοξοβολία, ηχητικά παιχνίδια, παιχνίδια αφής, δεινόσαυροι, απολιθώματα, ανασκαφές, αρχαία ελληνικά παιχνίδια και χιτώνες, ζωντανά πτηνά το Πάσχα, τεχνητό χιόνι τα Χριστούγεννα, σας περιμένουν για αξέχαστες Κυριακές…
Δείτε το πρόγραμμα 2012
Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: "Η τέχνη του χαρτιού"

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, o εκπαιδευτικός - εικαστικός της τέχνης Origami, Δημήτρης Δάλας προσφέρεται εθελοντικά να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά της «τέχνης του χαρτιού».

Αποκριάτικη εκδήλωση των Παιδικών Βιβλιοθηκών

Αποκριάτικη εκδήλωση των Παιδικών Βιβλιοθηκών
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 7μ.μ. 

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών ως εξής:

1) Δύο (2) υποτροφίες σε πτυχιούχους που κατοικούν ή κατάγονται από τη Δημοτική Ενότητα Άνδρου και μία (1) υποτροφία για πτυχιούχο που κατάγεται από τη Δημοτική Ενότητα Κορθίου Άνδρου για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2010 2011.

Παιδικά βιβλία στις Εκδόσεις Ίκαρος

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, με μεγάλη χαρά, προαναγγέλλουν την έκδοση βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά.

Στη μακρά ιστορία του Ίκαρου, ανάμεσα στα βιβλία των μεγάλων ποιητών και πεζογράφων, υπάρχουν δυο βιβλία με εικονογράφηση του Σπύρου Βασιλείου που απευθύνονταν στους μικρούς αναγνώστες, τα Παιδικά τραγούδια του Μίνου Δούνια (1948) και το λαϊκό παραμύθι Ντίλι- Ντίλι,(1948).

Κάλεσμα για τη δημιουργία Ελληνικού video για τα Creative Commons Ελλάδας

Τα Creative Commons Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ σας καλούν να δημιουργήσετε το βίντεο που θα αντιπροσωπεύσει τα Creative Commons Ελλάδας στο Open Ed Week τον προσεχή Μάρτιο.

Γονείς προσοχή: παχύσαρκο παιδί σημαίνει παχύσαρκος ενήλικας

Η πρόληψη της παχυσαρκίας πρέπει να ξεκινά από τη βρεφική ηλικία. Ένα παχύσαρκο παιδί έχει αυξημένες πιθανότητες να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας, και θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά σωματικά προβλήματα όπως η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, το λιπώδες ήπαρ, αλλά και ψυχολογικά που αγγίζουν την κατάθλιψη και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Μαθήματα ιστορίας στην «Τεχνόπολις»

Επτά τρίωρα μαθήματα ιστορίας πρόκειται να διεξαχθούν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου της Αθήνας, από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρία Ευθυμίου. Στις 7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου 2012, όπως και στις 13 και 20 Μαρτίου 2012 στην Αίθουσα της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, «Ν. Γκάτσος» (Δ12), καθώς και στις 6 Μαρτίου 2012 -κατά εξαίρεση-, στην Αίθουσα «Κ. Παλαμάς» (Πειραιώς 100, Γκάζι).

«Ιστορίες για το αμπέλι» στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα «Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι»

Έκτη Αίσθηση, εκπομπή Τετάρτης 1/2 στις 10:30 πμ



Εφτιαξαν εγκεφαλικά κύτταρα με τη μέθοδο της Ντόλι

Πρωτοπόρησαν πριν από 16 χρόνια δημιουργώντας την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο. Στη γέννησή της οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ρόσλιν του Εδιμβούργου είχαν εναποθέσει τότε όλες τις ελπίδες τους για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς φαρμάκων. Σήμερα οι σκωτσέζοι επιστήμονες πρωταγωνιστούν ξανά στη γενετική ιατρική: εξελίσσοντας την τεχνολογία της κλωνοποίησης, δημιουργούν για πρώτη φορά εγκεφαλικά κύτταρα από δερματικό ιστό. Με τον τρόπο αυτόν, υποστηρίζουν, θα μπορούν πλέον να ερμηνεύουν την ψυχολογική κατάσταση ασθενών που πάσχουν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή ή άλλες νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξατομικευμένη θεραπεία.

Πρόσωπο: Πάμπλο Πινέδα

Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την "καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά.