Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα «Εντός, εκτός κι επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει!»

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενθαρρύνει το πνεύμα του εθελοντισμού στα σχολεία αναπτύσσοντας ένα νέο πρόγραμμα στήριξης πρωτοβουλιών και δράσεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή τους σε συλλογικές δραστηριότητες, προς όφελος του σχολείου και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας.

Διεθνές εργαστήρι μετάφρασης ποίησης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Εργαστηρίου Μετάφρασης Ποίησης, παρουσιάζει τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το ποιητικό βιβλίο Ars Poetica, που περιλαμβάνει ποιήματα αγγλόφωνων και ελληνόφωνων ποιητών και τις μεταφράσεις τους.

Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση 2012

Σε δύσκολες περιόδους, η Εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης και εξασφάλισης καλύτερων προοπτικών στην αγορά εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η 14η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία που διεξάγεται από 2 ως 4 Μαρτίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και δυναμική ως μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης, ως περιβάλλον ανάπτυξης συνεργασιών και βέβαια ως πεδίο συνάντησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με ένα στοχευμένο και πολυπληθές κοινό με ενδιαφέρον για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Πρόσκληση για σχολές γονέων στο νομό Πέλλας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διατριβή: Ειδική Αγωγή και Κοινωνική Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία: Διερεύνηση των κοινωνικών αναπαραστάσεων του προσωπικού και των γονέων δύο σχολείων ειδικής αγωγής της Θεσσαλονίκης

Στόχο της παρούσας μελέτης αποτέλεσε η διερεύνηση των αναπαραστάσεων του προσωπικού δύο σχολείων ειδικής αγωγής της Θεσσαλονίκης καθώς και των γονέων των παιδιών που φοιτούν σε αυτά αναφορικά με τον τρόπο οργάνωσης της ειδικής εκπαίδευσης.

Βιβλίο για τη Διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα

Μόλις εκδόθηκε το βιβλίο Signed Language Interpreting, Preparation, Practice and Performance και μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις St. Jerome (https://www.stjerome.co.uk/books/b/155/). Περιέχει πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τους διερμηνείς νοηματικών γλωσσών, για την υποστήριξη του έργου τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Infographic: Χρήση των κοινωνικών δικτύων στην ανώτερη εκπαίδευση

Όταν γίνεται λόγος για τη χρήση των κοινωνικών δικετύων στην ανώτερη εκπαίδευση, συνήθως η συζήτηση επικεντρώνεται στη λειτουργία μάρκετινγκ και όχι στην εκπαιδευτική διαδικασία ή στην υιοθέτηση των δικτύων αυτών από τους καθηγητές σε θέματα έρευνας.

Τα παραμύθια ...του Σαββάτου

Από τις 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατο πρωί στις 11.30 η Ιωάννα Κρόγγου διαβάζει παραμύθια από όλον τον κόσμο σε μικρά παιδιά. Στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ στην νέα του διεύθυνση , Καντανολέων 4 στο Ηράκλειο της Κρήτης .

Τι είναι όμως το παραμύθι ;

Φτερωτές (αποκριάτικες) στολές

Φέτος τι θα ντυθεί το παιδί σας; Οι μαθητές σας; Εσείς; Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν τα μασκαρέματα, είναι πολύ πιθανό σε κάποια από τις σχολικές γιορτές να χρειαστείτε... φτερά. Εντοπίσαμε ορισμένα σχέδια από την ιστοσελίδα της Martha Stewart και σας τα παραθέτουμε παρακάτω, με τον υπερσύνδεσμο των οδηγιών κατασκευής.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Πρόγραμμα δράσεων «Νέοι και εθελοντισμός»

Η Αντιδημαρχία Νεότητας- Αθλητισμού & Εθελοντών, προτίθεται να διοργανώσει πρόγραμμα δράσεων με θέμα «Νέοι και εθελοντισμός».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Βιβλίο: Μα τα χίλια κεφαλοτύρια… Κέρδισα στο Ποντικολόττο!

"Ποιος κέρδισε ένα δισεκατομμύριο στη λαχειοφόρο αγορά του Ποντικολόττο; Ποιος; Ποιος; Μυστήριο. Γεγονός είναι ότι ο Τράπολα γίνεται ξαφνικά πάμπλουτος: υπερπολυτελές αυτοκίνητο, κάστρο, ελικόπτερο... Η επιτυχία τού παίρνει τα μυαλά, αλλά δεν ξέρει τι τον περιμένει, σκουίτ!"

Σχέδιο... διάσωσης στα ιδιωτικά σχολεία

Μεγάλες ανακατατάξεις αναμένονται στον χάρτη της ιδιωτικής εκπαίδευσης λόγω της κρίσης. Είναι ενδεικτικό ότι «παρέλαση κάνουν καθημερινά οι γονείς που ζητούν είτε διευκόλυνση στα δίδακτρα είτε μείωσή τους. Από την επόμενη σχολική χρονιά, σίγουρα θα υπάρξουν λουκέτα σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς τα εισοδήματα θα πιεστούν περισσότερο. Οι αντοχές τόσο των γονιών αλλά και των σχολαρχών εξαντλούνται», συνοψίζει στην «Κ» ιδιοκτήτης μεγάλου σχολείου της Αττικής. Ηδη, πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι επισφάλειες στην καταβολή των διδάκτρων έχουν αυξηθεί στο περίπου 30%. Σε κάποια σχολεία, μάλιστα, το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει το "Τρίγωνο"

Η ομάδα της πρότυπης σχολής χορού Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει το "τρίγωνο" στις 11-12 & 17-18-19 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 8μ.μ. Κρατήσεις Θέσεων 2310 457300, 6936896471
Είσοδος ελεύθερη
Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς
Κ.Ε.Δ.ΚΑ. Κοινωφελής Επιχειρήση Δήμου Καλαμαριας

Υλοποίηση Έργου: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων υλοποιεί Έργο με τίτλο: