Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Γυναικείο Ποδόσφαιρο Κωφών: Φιλικός Αγώνας




Παρέα με την Άλκη Ζέη στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ προσκαλεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες συγγραφείς, την Άλκη Ζέη. Έχουν προγραμματιστεί τρεις εκδηλώσεις, καθεμία από τις οποίες αναφέρεται σε διαφορετική πτυχή του συγγραφικού της έργου και απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα κοινού. Οι αναγνώστες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το έργο της, να συναντήσουν τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και να συνομιλήσουν μαζί της.

Υλικό 8ου Συνεδρίου "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία"

Στον ιστότοπο της ΕΛΕΤΟ έχουν αναφορτωθεί όλα τα κείμενα των ανακοινώσεων του 8ου Συνεδρίου (αρχεία pdf):

στην ελληνική ιστοσελίδα: http://www.eleto.gr/gr/papers.htm
στην αγγλική ιστοσελίδα: http://www.eleto.gr/en/papers.htm

Η σελιδοποίησή τους είναι ακριβώς όπως βρίσκονται στον τόμο των ανακοινώσεων του Συνεδρίου, ώστε να είναι έυκολη η χρησιμοποίησή τους σε παραπομπές.

15η Γιορτή των Σπόρων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και την Ομάδα εθελοντών «ο Κήπος της Αφθονίας» διοργανώνουν τη «15η Γιορτή των Σπόρων» η οποία φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αυτάρκεια και τη φυσική καλλιέργεια στο ευρύ κοινό που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την εκδήλωση. Η Γιορτή των Σπόρων είναι η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα που φέτος φιλοξενεί ήχους και γεύσεις από την Κρήτη. Η «15η Γιορτή των Σπόρων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 (Κυριακή των Βαΐων) και ώρες 10.30 π.μ. - 13.30 μ.μ. στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Λεχαίου.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Βραβεύθηκαν περισσότεροι από είκοσι δημιουργοί -συγγραφείς και εικονογράφοι- αλλά και σχολεία, βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικοί και φορείς που προάγουν τη φιλαναγνωσία. Το μεγάλο βραβείο του Κύκλου έλαβε, για τη συνολική προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, η συγγραφέας Αργυρώ Κοκορέλη.

Ιατρικός δακτύλιος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Μία φθηνή, απλή ιατρική συσκευή μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση στον αριθμό των πρόωρων τοκετών στις γυναίκες που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, τονίζουν ισπανοί επιστήμονες.

Α'-Β' Λυκείου Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων για το σχ. Έτος 2012-13

Η Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας τριάντα τριών (33) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Avatars και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής

Θεσσαλονίκη - Έχοντας ανθρωπόμορφα είδωλα (avatars) ως ασθενείς θα εκπαιδεύονται πλέον οι φοιτητές της Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «παίζοντας» στον υπολογιστή βάσει σεναρίου.

Υποτροφίες από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Αττική παράδοση για τη ζωγραφική και γλυπτική

Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αττική παράδοση ανακοίνωσε την προκήρυξη για δύο [2] υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. κατά το ακαδ. έτος 2012-2013

Η οικονομική κρίση “γεννά” μικρούς βιβλιοφάγους

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως «γεννά» μικρούς βιβλιοφάγους, καθώς αρκετοί γονείς μην έχοντας χρήματα να ξοδέψουν σε κάποιο παιδότοπο ή σε θέατρα και κινηματογράφους για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά τους, επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τις δωρεάν εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών.

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής-Χειροποίητου παραδοσιακού παιχνιδιού-Φωτογραφίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτουτων κάτωθι Διαγωνισμών:

Μαθήματα τουρκικής γλώσσας για τους φοιτητές του ΑΠΘ

Από το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2012 θα προσφερθούν μαθήματα τουρκικής γλώσσας τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ. 

Θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille.

givethekids: 1η συνάντηση Θεσσαλονίκη, σε λέω

ΗΠΑ: Συχνά τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας

Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο είναι το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στο Όκλαντ με τον ένοπλο άντρα να εισβάλλει στο χριστιανικό πανεπιστήμιο αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον επτά νεκρούς.