Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ένα διαφορετικό, καθημερινό ταξίδι


Άποψη: Η επίδραση του εκπαιδευτικού στην επίδοση του μαθητή

Διαβάσαμε στο Ars Longa Vita Brevis και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο. Η αρχική ανάρτηση βρίσκεται εδώ.

Παλιότερα είχα γράψει μια ανάρτηση, κατακλείδα ενός κειμένου που απουσίαζε. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι. Οφείλω, πάντως, να συμπληρώσω ό,τι έλειπε.

Σεμινάριο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης διοργανώνει σεμινάριο ελληνικής γλώσσας με θέμα: “Learn Greek and explore the culture of a Cycladic island / Level A1-A2”.Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοικοι χώρας- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της Ελλάδας, και μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία που θα καλύψει όλα τους τα έξοδα από τη δράση «Ατομικές Υποτροφίες Ενδοϋπηρεσιακής Κατάρτισης για το προσωπικό της εκπαίδευσης ενηλίκων» του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης (Grundtvig). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 30 Απριλίου.

Αργεντινή: “Δεν πιστεύω στα σχολεία, πιστεύω στην εκπαίδευση”

Το Educación Viva (”Ζωντανή Εκπαίδευση”) δημοσίευσε το πρώτο από σειρά βίντεο, που προκαλούν τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα. Έχει τίτλο “Δεν πιστεύω στα Σχολεία, αλλά πιστεύω στην Εκπαίδευση”. Στο υποτιτλισμένο βίντεο, περισσότεροι από 20 άνδρες και γυναίκες διαβάζουν δυνατά ένα ποίημα περί του εκπαιδευτικού συστήματος και τι διαφορά έχει από αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι πώς είναι η εκπαίδευση.

Θεραπείες γονιμότητας αυξάνουν την πιθανότητα προβλημάτων κατά τη γέννα

Νεογνά που συνελήφθησαν με τη βοήθεια συγκεκριμένων θεραπειών γονιμότητας έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν κάποιο ελάττωμα κατά τη γέννα, σύμφωνα με τη συγκεντρωτική επανεξέταση δεκάδων σχετικών μελετών.

Βιβλιοπαρουσίαση: Δεν ντρέπομαι πια

Ημερομηνία: Τρίτη 24/04/2012 19:00 μμ - Τρίτη 24/04/2012 21:00 μμ
Τίτλος: Η Έλενα Αρτζανίδου στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Αφορά τα Βιβλία: ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΙΑ
Συγγραφέας: ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ
Τόπος: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ ( Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη )

Ευγενίδειο: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας DNA

Στις 25 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα DNA. Πριν από 59 χρόνια, στις 25 Απριλίου του 1953, οι Watson, Crick, Wilkins και Franklin δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των διάσημων πειραμάτων τους, σχετικά με τη δομή του DNA.

Ευρωπαϊκή ημέρα εργασίας από το EURES και τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES διοργανώνουν την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ HΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Λεωφόρος Αμαλίας 8-10 στο Σύνταγμα, αίθουσα ισογείου, την Δευτέρα 23 AΠΡΙΛΙΟΥ 2012 από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Στις 17 Μαΐου κλείνουν τα Γυμνάσια-Στις 15 Ιουνίου τα Δημοτικά

Σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Παιδείας, την ερχόμενη εβδομάδα :
-Το διδακτικό έτος για τα Γυμνάσια θα λήξει στις 17 Μαίου
-Το διδακτικό έτος για τα Δημοτικά θα λήξει στις 15 Ιουνίου.

Mensa: Εκδήλωση για τα χαρισματικά παιδιά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους

«Η Ελληνική MENSA δράττεται της ευκαιρίας που διαφαίνεται μέσα από τις παρούσες κοινωνικές περιστάσεις για να στραφεί, ουσιαστικότερα από ποτέ, προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο αναλαμβάνοντας την διοργάνωση ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα γεγονότος. Μία ανοιχτή εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για την υποστήριξη των γονέων αλλά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

Μεταμόσχευση κυττάρων εναντίον τύφλωσης

Βρετανοί ερευνητές επέτυχαν να αποκαταστήσουν μερικώς την όραση τυφλών ποντικών μεταμοσχεύοντας στα μάτια τους κύτταρα-φωτοϋποδοχείς. Το νέο επίτευγμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» εκτιμάται ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη θεραπειών για ασθενείς με εκφυλιστικές νόσους των οφθαλμών.

Νανο-φάρμακα καταπολεμούν την εγκεφαλική παράλυση

Η πρωτοτυπία της νέας θεραπείας έγκειται στην πρωτοποριακή μέθοδο νανο-ιατρικής που επιτρέπει την στοχευμένη χορήγησή του στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να καταπολεμήσει δραστικά τη φλεγμονή που προκαλεί ή επιδεινώνει την παράλυση.