Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

15 Φανταστικές Παιδικές Χαρές

Στο Flavorwire εμπνευσμένοι από τις κατασκευές και τα σχέδια της εταιρίας Monstrum, συγκέντρωσαν φωτογραφίες από τις 15 πιο ενδιαφέρουσες παιδικές χαρές. Ρίξτε μια ματιά!

Κατασκηνώσεις ΧΑΝΘ

Ανακαλύψτε την διαφορά!
Αυτό το καλοκαίρι επέλεξε τον δικό μας τρόπο ζωής…
Ζήσε μια ξεχωριστή εμπειρία, που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή!
 

Επιβάλλεται πλέον η ηλεκτρονική προσβασιμότητα στο Δημόσιο

Μετά από πολύχρονους αγώνες και αλλεπάλληλες πιέσεις και παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της εντάχθηκαν, επιτέλους, στην Υπουργική Απόφαση κύρωσης του Πλαισίου Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διεθνείς προδιαγραφές ηλεκτρονικής προσβασιμότητας στο ανώτατο επίπεδο προσβασιμότητας (δηλαδή «ΑΑ») στους κανόνες και στα πρότυπα για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία των διαδικτυακών τόπων της Δημόσιας Διοίκησης.

Ολοκληρώθηκε το 6ο Ανοικτό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Δεκατέσσερα Πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στο 6ο Ανοικτό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, το οποίο διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο της Νάουσας το Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

Διάλεξη και εργαστήρι καθηγητή G. Lerner

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) σας προσκαλεί στη διάλεξη του καθηγητή Gene Lerner (University of California, Santa Barbara), ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Ανάλυσης Συνομιλίας, με τίτλο “When Practice Does Νot Make Perfect: On the Intervention of Entitlement, Obligation and Solidarity in the Selection of Next Speaker”, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, και ώρα 12:00 μ., στο Αμφιθέατρο της Νέας Πτέρυγας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Ιστότοπος: Picture My World

O ιστότοπος Picture My World δημιουργήθηκε από την αγγλική οργάνωση CAFOD και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μάθουν πώς ζουν τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά και να ενημερωθούν για παγκόσμια θέματα, όπως η ανάπτυξη, η βιωσιμότητα, το δίκαιο εμπόριο κλπ, με τη χρήση απλών και ευχάριστων εργαλείων.  Καλή πλοήγηση!

Δήμος Καλαμαριάς: Επανεγγραφές νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Οι επανεγγραφές αφορούν τα νήπια που φοιτούν στους σταθμούς του Δ.Ο.Π.Α. & Α.Π.Η. και επιθυμούν να παραμείνουν και για το σχολικό έτος 2012-2013.

Δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν:

Θεσσαλονίκη: Αγριες μέρες και νύχτες σε σχολεία

Κραυγή αγωνίας υψώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπικές αρχές σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανεξέλεγκτη δράση εξωσχολικών γύρω από γυμνάσια και λύκεια. Σοκ προκαλεί η καταγγελία του διευθυντή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου της Νεάπολης: «Απείλησαν ότι θα με μαχαιρώσουν, εάν καλέσω την Αστυνομία, ύστερα από ένα επεισόδιο στην αυλή του σχολείου». Οι κλοπές, οι βίαιες επιθέσεις σε μαθητές, οι απειλές και οι καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών κοντά σε σχολεία επαναφέρουν το ζήτημα της φύλαξης και της αστυνόμευσης.

Future Library: Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών

Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν μπορούν να λείπουν από το επίκεντρο μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αλλαγές που αυτή βιώνει. Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας βιβλιοθήκες που δε θα είναι αποθήκες με βιβλία αλλά σημείο αναφοράς της καθημερινότητας, τόπος συνάντησης, ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, καλλιέργειας της δημιουργικότητας και δια βίου μάθησης.

Τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στις 23 Απριλίου 2012 ανακοινώθηκε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η απόφαση Αριθ. Φ.90380/5383/738, σχετικά με την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ.90380/25916/3294/3.11.2011 (Β΄ 2456) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)».
Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ Β’ 1233/11.4.2012.

ΟΞΥΓΟΝΟ: «Γνωρίζουμε τη Θεσσαλονίκη μέσα από τις τέχνες»

Σάββατο 5 Μαΐου 2012, στις 11:00 το πρωί
Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με τη μουσικό- θεατροπαιδαγωγό Ρένα Αθανασοπούλου.

Εθελοντική φύτευση στην Ανω Πόλη

Η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν φύτευση εποχιακών φυτών, που θα πραγματοποιήσουν μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου την Πέμπτη 3 Μαΐου μετά τις 11.00 π.μ. στην πλ. Ρομφέη (Κουλέ-Καφέ) στην Άνω Πόλη.

Το Σαλόνι στους Κοιτώνες!

Μία πρωτότυπη έκθεση «οικείας» φωτογραφίας από τον Δήμο Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα

Στις 15 Μαϊου, ο Δήμος Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα, μία από τις σημαντικότερες εικαστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, ανοίγει τους κοιτώνες τού πρώην στρατοπέδου της Καλαμαριάς και σας προσκαλεί να εκθέσετε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο σπίτι σας... στο σαλόνι, στην αυλή σας, στο καθιστικό, στο μπαλκόνι, στην κουζίνα σας!

Ανοικτή Ημέρα Ιπποθεραπείας στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης

Η Επιστημονική Εταιρεία και Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΘΙΙΕ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη δράση της, στην Ανοικτή Ημέρα (Open Day) την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις της στον Θεραπευτικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (Λ. Τατοΐου 107 Β & Λ. Τατοΐου 137, στη Βαρυμπόμπη) ώρες 9:00 - 13.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Μαΐου

  • 19 & 20 Μαΐου Εργαστήριο φωνητικής μουσικοθεραπείας και έκφρασης
  • 26 Μαΐου Εργαστήριο μουσικοθεραπείας και αυτοσχεδιασμού (με μουσικά όργανα)
Χώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64

Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 3-8μμ