Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μελέτη: Perceptions of the Deaf among Various University Social Groups

Thrash, Ashley, "Perceptions of the Deaf among Various University Social Groups" (2012). Honors Theses. Paper 66. http://aquila.usm.edu/honors_theses/66

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, αρχίζουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.

Τέλος στις επανεξετάσεις όταν η αναπηρία είναι μόνιμη

Δεν θα απαιτείται επανεξέταση για τη χορήγηση συντάξεων αναπηρίας στις περιπτώσεις που βεβαιώνεται ότι η βλάβη είναι μόνιμη.

Σπουδάζω Με Υποτροφία

Στο πλαίσιο της ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, το πρόγραμμα «ΣπουδάΖω με Υποτροφία».

1ο “Bazaar ευθύνης”

Στις 8 & 9 Ιουνίου, θα λάβει χώρα το 1ο “Bazaar ευθύνης”, μία δράση ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο.

Δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν θα φιλοξενηθούν και την περίοδο 2012-2013 εκατοντάδες παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» του ΕΣΠΑ. Για την τρέχουσα περίοδο επωφελούνται από το πρόγραμμα 400 παιδιά, σε σύνολο 650 που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς και καταβάλλεται προσπάθεια. Εξετάζεται η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των ωφελούμενων για την επόμενη περίοδο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 11, 12 & 13 Ιουνίου 2012 σας περιμένει στο Καλοκαιρινό του Bazaar

Από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Αγαπητοί μας φίλοι,
Πριν φύγετε για διακοπές, σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό μας bazaar!

Ημερίδα: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια για Μάθηση και Επικοινωνία

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα η οποία διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο LUDUS (http://www.ludus-project.eu) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ (http://www.media.uoa.gr/ntlab) και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 και ώρες 13:00 με 21:00 μμ στο κτήριο του Παλαιού Πανεπιστημίου, Θόλου 5, Πλάκα.

Από την Πέμπτη οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Ξεκινά την Πέμπτη (έως τις 30 Ιουνίου) η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Πανελλαδικές: Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

Aπό 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου και με ηλεκτρονικό τρόπο θα υποβάλλουν εφέτος οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τα μηχανογραφικά τους δελτία. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ήδη από τώρα και το αργότερο μέχρι τις 22 του μήνα, μπορούν να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password), για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κτλ., που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.