Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Βουτιές για μικρά και "μεγάλα" παιδιά...

Εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων έχουν και φέτος το καλοκαίρι την ευκαιρία να απολαύσουν πολυήμερες διακοπές στο πλαίσιο των παιδικών κατασκηνώσεων που υλοποιεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με τις αιτήσεις συμμετοχής να υποβάλλονται από αύριο. Την ίδια ώρα προετοιμάζεται και η υλοποίηση των δράσεων «Παιδί και θάλασσα» και «ΑμεΑ και θάλασσα», όπως επίσης «ΚΑΠΗ και θάλασσα» τα οποία περιλαμβάνουν ημερήσιες εκδρομές, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Σεμινάριο εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Λεξικογραφία

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Λεξικογραφία (διαρκείας 35 ωρών) για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό έως 20 ατόμων.

«Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» - Καλοκαιρινή Περιοδεία

Η παιδική παράσταση «Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα», του Ευγένιου Τριβιζά περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Νεότερος πίνακας επεξεργασίας στοιχείων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τους δήμους

Η ΕΣΑμεΑ δημοσιεύει το νεότερο πίνακα του υπουργείου Υγείας με την επεξεργασία των στοιχείων των απογραφών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και διατροφικού επιδόματος.

Δωρεάν κατασκήνωση για παιδιά με αναπηρία

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης, πρόκειται να διοργανώσει πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία, σε παραθαλάσσια ή σε κοντινή στη θάλασσα παιδική κατασκήνωση, πιστοποιημένη για ΑμεΑ από αρμόδιους φορείς, κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα το μήνα Αύγουστο.

Πολλαπλασιάζονται οι βρεφοδόχοι

Τα βρίσκει κανείς στην είσοδο των μαιευτηρίων, στο προαύλιο των δημαρχείων, κοντά σε εκκλησίες, σε πολυσύχναστους δρόμους. Από μακριά μοιάζουν με διαφανή κιβώτια. Στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα αυτοθερμαινόμενο κρεβάτι, μία κάμερα και ένα σύστημα συναγερμού που συνδέεται με το πλησιέστερο κέντρο υγείας. Και πάνω στη θυρίδα, ένα υποτυπώδες εγχειρίδιο που κατευθύνει τους χρήστες πώς να το ανοίξουν, να τοποθετήσουν το βρέφος και στο τέλος να το ξανακλείσουν.

Διαγωνισμός Νέων: Είναι σημαντική η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα σχολεία;

Eίσαι νέος ή νέα από 13 μέχρι και 21 ετών; Τι γνωρίζεις για τη σεξουαλική σου υγεία; Πόσο σημαντική είναι για σένα η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση; Λάβε μέρος απαντώντας δημιουργικά στην πιο κάτω ερώτηση.

Είναι σημαντική η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα σχολεία; Γιατί;

Ψήφισμα ΕΕ για την πρόσβαση τυφλών ατόμων σε βιβλία και άλλα έντυπα προϊόντα

Σε προηγούμενη ανάρτηση, είχαμε αναφερθεί στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διασφάλιση της πρόσβασης των τυφλών ατόμων σε βιβλία και άλλα έντυπα προϊόντα. Επισκεφτείτε την εφαρμογή και δείτε τη θέση κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ στο θέμα αυτό.