Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Διαγωνισμός έρευνας από το Cedefop

Το Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την ανάλυση των ερευνών για τη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων. Συγκεκριμένα, στόχος της σύμβασης είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων και της χρηματοδότησης της συνδεδεμένης με θέση εργασίας μάθησης και της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις και στον ενήλικο πληθυσμό.

Ν. Σαραντάκος: Τελικά, είναι εφτά τα φωνήεντα;

Ένας καινούργιος γλωσσικός μύθος διαδίδεται στο ελληνικό Διαδίκτυο τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα με την ταχύτητα πυρκαγιάς σε ξερόχορτα. Όπως φαίνεται, από σκοτεινούς κύκλους εξυφαίνεται ένα ακόμα σχέδιο με στόχο την αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας, ή τουλάχιστον έτσι «αποκαλύπτει» σε ένα άρθρο που έχει τίτλο «Η ελληνική γλώσσα πρέπει να μείνει ανέπαφη», το οποίο έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν ένα σωρό ιστολόγια, πολλά από αυτά πολυσύχναστα. Όχημα της υποτιθέμενης αλλοίωσης είναι το καινούργιο βιβλίο γραμματικής της 5ης και 6ης Δημοτικού, που μπορείτε να το δείτε εδώ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Iστολόγιο: δημοτικό σχολείο και μουσική, τραγούδια και παιγνίδια

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο "δημοτικό σχολείο και μουσική, τραγούδια και παιγνίδια", γιατί "είναι ωραίο να μοιράζεσαι μουσικές και μελωδίες... για όλες τις τάξεις του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Και είναι ΕΥΤΥΧΙΑ το να μοιράζεσαι τις μουσικές σου γνώσεις με παιδιά."

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑΜΕΑ «Ουράνιο Τόξο»

Το πρόγραμμα «Ουράνιο Τόξο» μελετήθηκε ειδικά για άτομα με αναπηρίες, άρχισε να λειτουργεί το 1995 με ιδιαίτερη φροντίδα, από εξειδικευμένα και ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη. Φιλοξενείται στην κατασκήνωση Yuppi Camp, από 23 Αυγούστου Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.