Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκπαίδευση κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Ένα πρωτότυπο σύστημα κοινωνικής ένταξης των παιδιών περιθωριοποιημένων οικογενειών, που ζουν στα όρια της φτώχειας και βιώνουν τον αποκλεισμό, τους κινδύνους και την σχολική εγκατάλειψη, εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής των παιδιών αυτών, αλλά και στην κοινωνική συνοχή.

Προβολή: ΟΜΚΕ - Νυχτερινό Σχολείο



"Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη" στο Πλατύ

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», για παιδιά 5-15 ετών, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος.

Πείραμα με τα παιδιά στον εργασιακό χώρο των γονέων

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς θα ήταν αν υπήρχε η δυνατότητα οι εργαζόμενοι γονείς να έχουν τα παιδιά μαζί τους στον εργασιακό τους χώρο.

Η εταιρεία Addison Lee που εδρεύει στο Λονδίνο, ξεκίνησε την ιδέα δοκιμαστικά με μία μέρα την εβδομάδα και πλέον το επέκτεινε σε… κάθε μέρα!

Εκκληση από 32 φορείς παιδικής προστασίας

"Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μη φθάσουμε να μετράμε θύματα...". Δραματικοί ήταν οι τόνοι στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Ενωσης 10 σωματείων «Μαζί για το Παιδί» και τη σύμπραξη κοινωφελών σωματείων που βοηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και κοινωνικά προβλήματα.

ΗΠΑ: Από τους γονείς στα παιδιά το κόστος των σπουδών

Της Karen Weise

Κάθε χρόνο, η χορηγός δανείων για ιδιωτική εκπαίδευση Sallie Mae πραγματοποιεί μια μελέτη σχετικά με το πώς οι οικογένειες πληρώνουν για το κολλέγιο των παιδιών στις ΗΠΑ. Η φετινή μελέτη έκρυβε μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις, δείχνοντας πως οι γονείς με οικονομικά προβλήματα μεταφέρουν μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού βάρους της εκπαίδευσης στους ίδιους τους φοιτητές.

Αντίδραση της ΟΛΜΕ στο ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Έντονα αντέδρασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε δημοσιεύματα και πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και με σημερινή ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα έχει αρνητική επίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από ΟΑΕΔ

Από τις 25 Ιουλίου και ως την 1η Οκτωβρίου θα γίνει από τον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012.

Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές στην Αργεντινή

Τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης έχει η χώρα μας, η οποία ήρθε πρώτη στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αργεντινή από 4 έως 16 Ιουλίου.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012:Τα 100 έργα των εκπαιδευτικών που θα βραβευτούν

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ

Συνολικά κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς. Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 210 μέλη. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούνται από Καθηγητές Πανεπιστημίου, π. Παρέδρους Π.Ι., Σχολικούς Συμβούλους, καθώς και εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα.

7 θέσεις μεταπτυχιακής-διδακτορικής υποτροφίας στο ΙΜΒΒ

Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) ανακοίνωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για 7 συμβάσεις μεταπτυχιακής - διδακτορικής υποτροφίας. Οι θέσεις προκηρύσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΘΑΛΗΣ με τίτλο:
«Λειτουργικά δίκτυα μικρο-RNA και μεταγραφικών ρυθμιστών στη ρύθμιση της διαφοροποίησης, γήρανσης και ογκογένεσης (MIREG)»

Πρόσληψη εκπαιδευτών για Σχολή ΕΝΓ της ΟΜΚΕ

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) θα προσλάβει εκπαιδευτές Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.) για τις ανάγκες της Σχολής Ε.Ν.Γ. καθώς και εκπαιδευτές - διερμηνείς Ε.Ν.Γ. για το τμήμα υποψήφιων διερμηνέων.