Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Φτιάξτε το δικό σας λαβύρινθο (απο 5 ετών)

Με τα πιο απλά υλικά, φτιάξτε μαζί με το παιδί σας (από 5 ετών) ένα λαβύρινθο!

Θα χρειαστείτε:
Ένα άδειο χαρτονένιο κουτί απο κορνφλέικς
Χαρτοταινία (σε χρωματοπωλεία ή βιβλιοπωλεία)
Άσπρη κόλλα (κρυσταλλιζέ, σε χρωματοπωλεία ή βιβλιωπωλεία)
Λίγο αλουμινόχαρτο
Κοπίδι & ψαλίδι.

Kids 4 Fun

Η Πλατεία Νερού στο Φάληρο θα γεμίσει για 3 μέρες (7, 8, 9 Σεπτεμβρίου) με κάθε είδους παιχνίδια δράσης από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος"

Εάν είσαι νέος ή νέα από 18 έως 35 ετών, αγαπάς την ποίηση και γράφεις ποιήματα δήλωσε συμμετοχή στο Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος" που θα λειτουργήσει από το Φθινόπωρο του 2012 έως την Άνοιξη του 2013.

«Ο κυνηγός και τα πετειναράκια»

Για παιδιά από 6 ετών, με προεγγραφή στη βιβλιοθήκη.

Μπορείς να διασχίσεις τον ιστό της αράχνης χωρίς να τη ξυπνήσεις;
Δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με πρωταγωνιστή τα ζώα.

Δωρεάν χρωμοβιβλίο: Bailey’s Responsible Dog Owners

Το Bailey’s Responsible Dog Owners Coloring Book είναι ένα εκπαιδευτικό τευχίδιο με χρωμοσελίδες, που διδάσκει στα παιδιά ότι το να έχουν σκύλο συνεπάγεται ορισμένες ευθύνες. Στο Bailey’s Responsible Dog Owners Coloring Book (© 2012 American Kennel Club®), θα βρείτε οκτώ σελίδες στις οποίες περιγράφονται οι ανάγκες ενός σκύλου και οι υποχρεώσεις που έχει ο ιδιοκτήτης του.

Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία

Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών θα μπορούσε αργότερα να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία, αποκαλύπτει μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δραστήριοι γονείς, δραστήρια παιδιά

Γονείς που επιθυμούν να αυξήσουν το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας των παιδιών τους θα πρέπει να γίνουν πιο δραστήριοι οι ίδιοι, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ηράκλειο: Εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για τη Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών

«Το μέγεθος ...μετράει» και για τα παιδιά!

Γράφει η Λαμπροπούλου Μέμα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. τηλ. 6981472043 
 
Τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα και τα αίτια είναι πολλαπλά. Η αυξητική αυτή τάση φαίνεται να βαδίζει παράλληλα με μια εξίσου αυξητική τάση στις μερίδες φαγητού που σερβίρονται πλέον στα παιδιά.

Κοζάνη: Προγράμματα εκμάθησης γραφής BRAIILE και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

ΑΜΚΕ: Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος «Ο Κοζανίτης»: Προγράμματα εκμάθησης γραφής BRAIILE στην Κοζάνη από το Σεμπέμβριο σε συνεργασία με το ΚΕΑΤ Θεσ/κης. Τιμή προσιτή. Τμήματα εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην Κοζάνη από Σεπτέμβριο. Σε συνεργασία με Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος. Τιμή ανά κύκλο προσιτή. Υλοποιούνται και τμήματα επάρκειας! Πληροφορίες στα τηλ: 6946792463 Παλλα Μαριαρενα και 2461034747 Φραγκου Ντιανα
Πηγή: kozan.gr

Η παχυσαρκία βλάπτει τον εγκέφαλο

Τα παραπανίσια κιλά δεν επιβαρύνουν μόνο τη σιλουέτα και την καρδιά αλλά φαίνονται επίσης να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βρετανία και διαπίστωσε μια πιο γρήγορη «πτώση» των νοητικών επιδόσεων στα άτομα που είναι παχύσαρκα και εμφανίζουν μεταβολικές δυσλειτουργίες.

Όλο και συχνότεροι οι προγραμματισμένοι τοκετοί

Όλο και περισσότερες μέλλουσες μητέρες προγραμματίζουν τον τοκετό τους εβδομάδες νωρίτερα από την πιθανή ημερομηνία, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Τα πιο όμορφα δημόσια σχολεία στον κόσμο

Ο Albert Einstein υποστήριζε ότι η λογική σε πηγαίνει από το Α στο Β, ενώ η φαντασία παντού. Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν στο νου τους οι δημιουργοί των δημόσιων σχολείων που συγκέντρωσαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flavorwire. Χρώμα, φως και φαντασία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της αρχιτεκτονικής τους. Ξεχάστε λοιπόν τους στενούς διαδρόμους, τις ανύπαρκτες και επικίνδυνες αυλές και απολαύστε σχολεία που χαίρεται κάποιος να μάθει.

Υποτροφία σε νέους άνεργους από τη Δραματική Σχολή «Βασ. Διαμαντόπουλος»

Ο Όμιλος Ίασμος- Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο Βασ. Διαμαντόπουλος, διαθέτοντας μια ιστορία 29 ετών στο χώρο των δραματουργικών σπουδών και της υποκριτικής τέχνης, και στοχεύοντας από την πλευρά του στην καταπολέμηση της ανεργίας η οποία μαστίζει εκατομμύρια συμπολίτες μας και απειλεί διαρκώς περισσοτέρους, με οδηγό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, και προσπαθώντας να αποκτήσει περιεχόμενο η κοινωνική αντίληψη εκτός από νοοτροπία, προσφέρει δωρεάν 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη (ένα εκπαιδευτικό έτος) σε νέους ανέργους από 18 έως 29 ετών.
Τηλ. επικοινωνίας : 2310530660