Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

Ο Σύλλογος Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. Ν.Κοζάνης « Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου,στην φιλανθρωπική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΦΩΔΕΙΟΝ την Κυριακή 9-9-2012 και ώρα 19:00μ.μ.

"Οι δάσκαλοί μου" της Νίκης Κόλλια

Παιδί, πίστευα πως δεν με αγαπούσε, αφού για να κερδίσει κανείς την αγάπη της έπρεπε να είναι τουλάχιστον σοφός• και εγώ απείχα μίλια από την αρχή της σοφίας. Για παράδειγμα, δυσκολευόμουν απίστευτα (μέχρι και σήμερα δηλαδή) να κάνω μια συμπαθητική ευθεία ή μια απλή ζωγραφιά. Μουτζουρωνόμουν ολόκληρη από την αρχή και κατέληγα να ζωγραφίζω χέρια, γόνατα και ρούχα. Και ύστερα, με τίποτε δε μπορούσα να αντιγράψω σε μια κάθετη ευθεία λέξεις και γράμματα. Όλα έπαιρναν μια επικίνδυνη κλίση και στο τέλος είχαν καλύψει διαγώνια και στραβά όλη τη σελίδα. Τα Ο μου ήταν ζουληγμένα αυγά, τα τετράδιά μου σχεδόν σκισμένα από τις γόμες και τσαλακωμένα κάτω δεξιά από το ακατάστατο χώσε−βγάλε.

Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Πανελλήνιοι Αγώνες

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ, τους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» («Crossing Borders in Science Teaching»), για εκπαιδευτικούς, κλάδων ΠΕ4, ΠΕ3, ΠΕ12, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ60 και ΠΕ70. Αποστολή εργασιών μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2012.

Διεπιστημονικό συμπόσιο: "Η Θεσσαλονίκη τις παραμονές του 1912"

Το διεπιστημονικό συμπόσιο "Η Θεσσαλονίκη τις παραμονές του 1912" διοργανώνεται από το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί από 21 ως 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Σαββατιάτικα και κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα χρονιά με περισσότερα από 30 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο!

Υποτροφίες για παρακολούθηση θερινών τμημάτων ανωτάτων σχολών στη Γερμανία

Η Γερμανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε υποτροφίες για παρακολούθηση θερινών τμημάτων Ανωτάτων Σχολών για προχωρημένους φοιτητές όλων των κλάδων (Ιούνιος - Οκτώβριος 2013)

Μέτρα της τροχαίας και συστάσεις σε γονείς και Διευθυντές Σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Mε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, έχει προγραμματίσει σειρά μέτρων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την Οδική Ασφάλεια.

Δωρεάν θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά 0-6 ετών.

Το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες που εδρεύει στη Γιάννουλη, παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ», δέχεται αιτήσεις για την ένταξη παιδιών ηλικίας 0-6 ετών σε προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης.

Πρωτοβουλία στο Βόλο για άπορους μαθητές

Πρωτοβουλία στήριξης των άπορων μαθητών με σκοπό την παροχή σχολικών ειδών για τις ανάγκες της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Α' βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Ταινίες στον κήπο- Αφιέρωμα στην εκπαίδευση

Τις Πέμπτες του Σεπτέμβρη και σε συνεργασία με τους Διδασκαλικούς Συλλόγους «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» και «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και την Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. θα προβληθούν ταινίες με θέμα την εκπαίδευση.

Aφρική: Παιδιά κινηματογραφούν εκπαίδευση και επαγγέλματα

Το Our Africa [en] είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε παιδιά από όλη την Αφρική να κινηματογραφήσουν σκηνές από εκπαίδευση και επαγγέλματα στις χώρες τους, παρουσιάζοντας πώς τα βλέπουν με τα δικά τους μάτια.
Πηγή: Global Voices