Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή αρχή παιδιά!!!



Προβολη: Τελετή Λήξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2012



Συνεργασία Δήμου Αγίας Παρασκευής-Αμερικάνικου κολλεγίου για τη χορήγηση υποτροφιών

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας επί σειρά ετών συνεργάζεται με το Αμερικάνικο Κολλέγιο που εδρεύει στο Δήμο μας και διαθέτουν υποτροφίες σε μαθητές που έχουν τελειώσει τα Δημόσια Λύκεια της πόλης.

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 87, Ιούλιος – Αύγουστος 2012

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 87, Ιούλιος – Αύγουστος 2012
Λίστα δημοσιεύσεων τεύχους – απλό κείμενο
Online ανάγνωση στο issuu.com, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκτυπώνεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Πρέβεζα

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά άπορων οικογενειών οργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και το Τμήμα Πρόνοιας.

Δωρεάν σεμινάρια από τη σχολή γονέων στο νόμο Καρδίτσας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αθήνα - Δωρεάν μαθήματα ρωσικής γλώσσας

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει και φέτος τα δωρεάν μαθήματα ρωσικής γλώσσας. Αυτό οφείλεται αφ' ενός μεν στην μεγάλη ζήτηση από τους ενδιαφερομένους, αφ' ετέρου στη μεγάλη επιτυχία που είχε αυτή η πρωτοβουλία χάρις στις άοκνες προσπάθειες της δασκάλας και Μέλους του ΔΣ του ΣΕΕ κ. Μαρίας Μαντζίκα.

10 από τα καλύτερα διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαλεία

Αδιαμφισβήτητα η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία προσφέρει σημαντικότατα οφέλη. Ενεργοποιεί το ενδιαφέρον όλων των μαθητών, ευνοεί τη διαφοροποίηση, καθιερώνει τη διαδραστικότητα, προωθεί τη συνεργασία, δημιουργεί ευχάριστο κλίμα, εξοικειώνει τους μαθητές με τις σύγχρονες απαιτήσεις κ.λπ.

Ο χυμός cranberry προλαμβάνει τις παιδικές ουρολοιμώξεις

Ο χυμός από κράνα είναι πλούσιος σε συγκεκριμένες αντιβακτηριδιακές ουσίες που μπορεί να είναι επιβοηθητικές στην πρόληψη των επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων στα παιδιά, σύμφωνα με μικρή καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Urology.

Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας από το Α.Π.Θ. και πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης

Η εκπαίδευση των νέων σε θέματα επιχειρηματικότητας ως «αντίδοτο» στην ανεργία είναι ο στόχος του προγράμματος «Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που σχεδιάζει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, Καλαμαριάς και Δέλτα.

Νίκος Σαραντάκος "Στο σχολείο με το σκουλαρίκι"

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία σε όλη τη χώρα, μια και στη χώρα μας, τουλάχιστον τα τελευταία (κάμποσα) χρόνια η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν είναι κυμαινόμενη όπως αλλού (π.χ. η πρώτη Τρίτη του Σεπτεμβρίου) αλλά σταθερή, εκτός βέβαια αν πέφτει Σαββατοκύριακο -ακόμα κι όταν τυχαίνει η 11 Σεπτεμβρίου να πέφτει Παρασκευή.

Εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2012.

Νέος κύκλος μαθημάτων από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Από τις 8 Οκτωβρίου ξεκινά ο 18ος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

4ο Διεθνές Συνέδριο: Storytelling

To 4ο Διεθνές Συνέδριο Storytelling θα διεξαχθεί στην Πράγα από την 21η Μαΐου έως τις 24 Μαΐου 2013. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν περίληψη 300 λέξεων μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Λυκείου Ελληνίδων 2012-2013

Το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που πλαισιώνουν τις περιοδικές του Εκθέσεις και απευθύνονται σε σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμαριάς

Ημιμαραθώνιο δρόμο 21χ.λ.μ. κατά μήκος του παραλιακού μετώπου - Αγώνα δρόμου (Λαϊκό δρόμο) σε δημόσια οδό 5.000 μ. και Αγώνα δρόμου 1.000 μ. δημοτικών σχολείων, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς (Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας) και η Σ.Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Κομισιόν: Δεν κοστίζει για όλους το ίδιο η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εντυπωσιακές οι διαφορές για το κόστος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους φοιτητές στην Ευρώπη. Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι τα υψηλότερα δίδακτρα υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (μέχρι και 11.500 ευρώ/ακαδημαϊκό έτος) ενώ σε κάποιες χώρες (Αυστρία, Δανία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Νορβηγία, Σκωτία, Σουηδία, Φινλανδία) υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν χρεώνουν καθόλου δίδακτρα.

Διατριβή: Η μάθηση από κείμενα αντιπαράθεσης στις φυσικές επιστήμες και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες συστηματικές έρευνες γίνονται στο χώρο των φυσικών επιστημών, έχοντας επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανίχνευση των παρανοήσεων που έχουν οι μαθητές, οι φοιτητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί για σημαντικές έννοιες και αρχές των φυσικών επιστημών.

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία των Ναταλί Ντελεμπάρ και Ορελί Μπλανς

«Ξέρω πού γύριζες χθες το βράδυ»

«Μαμά, βγαίνω έξω». «Πού θα πας πάλι; Διάβασες;». Το βροντερό χτύπημα της πόρτας άφησε το ερώτημα αναπάντητο και τη μάνα του «οργισμένου» εφήβου απελπισμένη για άλλη μία φορά. Σκηνές σαν αυτή δεν είναι σπάνιες. Εκτυλίσσονται καθημερινά σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια, προκαλώντας μικρά οικογενειακά δράματα που ξεχνιούνται μόλις ο «άσωτος» υιός (ή θυγατέρα) επιστρέψει.

Διημερίδα: "Το σχολείο στο θέατρο"

Το φεστιβάλ Αισχυλείων οργανώνει μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για παιδιά και νέους (Ελληνική ASSITEJ)* μια διημερίδα για το θέατρο, το παιδί και το σχολείο στην έναρξη της θεατρικής και σχολικής περιόδου (Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου) στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα. Είσοδος ελεύθερη.