Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

50 ιστολόγια ειδικής αγωγής

Ο Jeff Dunn συγκέντρωσε 50 ιστολόγια που ασχολούνται με την ειδική αγωγή. Αξίζει να περιηγηθείτε σε κάθε ένα από αυτά.
 

Ημέρες ευχρηστίας και προσβασιμότητας 2012

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες φέτος θα εορταστούν με ημερίδα στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ του Αμαρουσίου στις 6 Νοεμβρίου 2012.

Το κινηματογραφικό παραμύθι μιας ανήλικης ιερόδουλης

Τις συγκλονιστικές ιστορίες δύο ταινιών που συνευρέθηκαν τυχαία στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» - αλλά κυρίως μια τρίτη διόλου τυχαία ιστορία. Αυτή της πρωταγωνίστριας των δύο ταινιών (η μία προβάλλεται και συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και η δεύτερη στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες).

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα όρασης, πώς αντιμετωπίζονται και τι πρέπει να προσέχετε

Tο μάτι είναι το πιο εξελιγμένο αισθητήριο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μάλιστα, το τμήμα του εγκεφάλου μας που ελέγχει τις λειτουργίες της όρασης είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όλα τα τμήματα που ελέγχουν την ακοή, τη γεύση, την αφή και την όσφρηση. Τα συνηθέστερα προβλήματα όρασης οφείλονται σε διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο καμπυλώνονται οι ακτίνες του φωτός μέσα στο μάτι μας ώστε να μεταδοθεί η εικόνα στον εγκέφαλο.

Μουσική ύπνου: 10 χαλαρωτικά κλασικά κομμάτια για παιδιά

Η ώρα του ύπνου αποτελεί για πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά πραγματική φαρσοκωμωδία –και μάλιστα σε επαναλήψεις: Τα παιδιά έχουν πλύνει τα δόντια τους, έχουν φορέσει τις πυτζάμες τους, έχουν ακούσει το παραμύθι τους, το έχουν ξανακούσει, έχουν δεχθεί το φιλί της καληνύχτας και τότε ξεκινούν τον αγώνα των υπεκφυγών: «Πεινάω», «Διψάω», «Θέλω να πάω στην τουαλέτα», «Θέλω τη μαμά/τον μπαμπά/την γιαγιά/το αρκουδάκι μου» κ.ο.κ.

Πνεύμα του Bach σώσε με!