Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κραυγή αγανάκτησης για το ΑΠΘ


Φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με επιστολή της καταγγέλλει την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, λόγω της απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων.

Ιστορίες για τέρατα, εξωγήινους και άλλα παράξενα όντα… στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ελάτε να ξε-φοβηθούμε παρέα διαβάζοντας βιβλία για μερικά από τα πιο αλλόκοτα όντα που γέννησε η φαντασία του ανθρώπου… Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας… Με τη μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Ορισμός: Συνώνυμο

Συνώνυμο: 
(ουσιαστικό) 
Μία λέξη που χρησιμοποιείται στη θέση μίας άλλης, της οποία δεν γνωρίζετε την ορθογραφία.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή, με τίτλο: “Διλήμματα και Προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση”
Η διεξαγωγή του θα λάβει χώρα στις 11, 12, 13 και 14 Απριλίου 2013 στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Πανεπιστημιόπολη, Ιλίσια.

Κύκλος ομιλιών "Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές"

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) σας προσκαλεί στον Β' κύκλο ομιλιών του Γλώσσα και Εγκέφαλος με θέμα "Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές". Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-2013) στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, 18:30 - 20:00. Δείτε το πρόγραμμα...

Ένα σπίτι παραμύθια στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς

Τώρα και στη Θεσσαλονίκη, η παιδική μουσική παράσταση, μετά από 3 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα: «Ένα σπίτι παραμύθια» της Λίνας Νικολακοπούλου και του Σταμάτη Κραουνάκη, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Ένας αγώνας για όλους – Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2012 Η WIND Running Team τρέχει στις 11 Νοεμβρίου για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

9 δημοφιλείς Έλληνες θα τρέξουν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τα χρώματα της WIND Running Team για καλό σκοπό!

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012. Μετά από πρόσκληση της WIND, Επίσημου Χορηγού του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών & ονομαστικού χορηγού των αγώνων 5 & 10 χλμ., οι Εύα Αντωνοπούλου, Πάνος Βλάχος, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Ευγενία Μανωλίδου, Δούκισσα Νομικού, Νικολέττα Ράλλη, Εύη Φραγκάκη και Χρήστος Φερεντίνος θα είναι πρεσβευτές της ΕΛΕΠΑΠ και θα τρέξουν με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team στη μεγάλη διοργάνωση της 11ης Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις στις Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες

Στις Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες, θα φιλοξενηθούν μέσα στο Νοέμβριο, δραστηριότητες με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως εργαστήρια γραφής και διαδραστικά παιχνίδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα, η Παιδική Βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης, η Παιδική Βιβλιοθήκη της οδού Ορέστου και η Παιδική Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης περιμένουν τους νεαρούς επισκέπτες τους, με το φιλόξενο χαρακτήρα που απέκτησαν το καλοκαίρι του 2012, μετά την πλήρη ανακαίνισή τους, μέσω του προγράμματος «Future Library» και με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό και πλήθος καινούριων εκδόσεων.

Nυχτερινός τρόμος και εφιάλτες: Τι σημαίνει για τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσετε

Μια σκηνή που ουκ ολίγοι γονείς έχουν ζήσει είναι το παιδί να ξυπνάει τρομαγμένο κατά την διάρκεια του ύπνου του και να τρέχει στο δωμάτιο των γονιών του. Ο τρόμος που δημιουργείται στο μυαλό των παιδιών... και αναταράσσει τον ύπνο τους μπορεί να έχει σχέση με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Η «Άλλη Όψη» της αναπηρίας (Κλωνάρης Γιώργος)

του Γιώργου Κλωνάρη δημοσιευμένο στο "στυξ"

Εδώ και 15 χρόνια είμαι παραπληγικός από τροχαίο ατύχημα και πρόσφατα έλαβα μέρος στο 5ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτονομίας για ανθρώπους με κινητική αναπηρία που οργανώνει η περίφημη ομάδα «Άλλη Όψη».

Υποτροφία για τη θερινή πρακτική άσκηση του κέντρο ελληνικών σπουδών Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), ανακοίνωσε ότι προσφέρει για τέταρτη χρονιά υποτροφία σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 και αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα του Harvard.

Πρώτη έγκριση γονιδιακής θεραπείας στην Ευρώπη

Ένας γενετικά τροποποιημένος ιός για την αντιμετώπιση μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής έγινε την Πέμπτη η πρώτη γονιδιακή θεραπεία που εγκρίνεται όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε όλο τον κόσμο εκτός της Κίνας.

Όλιβερ Τουίστ, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντίκενς, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» σε μια παράσταση - μιούζικαλ για παιδιά, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Βιωματικό εργαστήριο όπερας για παιδιά

ΟΠΕΡΑ: «Χάνσελ και Γκρέτελ»- Engelbert Humperdinck
Ημερομηνία: Σάββατο 10/11
Ώρα: 6:00 μ.μ.
Διάρκεια ≈ 90΄
Ηλικίες: 4-8
Τιμή εισιτηρίου: 6€

Αναλφάβητα παιδιά αυτομορφώνονται με τη βοήθεια tablet PC

Τη στιγμή που 100 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οργάνωση «Ένα λάπτοπ για Κάθε Παιδί» (OLPC) αποφάσισε να κάνει μία πρωτοποριακή δοκιμή σε δύο απομακρυσμένα χωριά της Αιθιοπίας – να δώσει στα παιδιά μερικά tablet PC και να τα αφήσει να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς καμία παρέμβαση.