Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο: «100 και 1 κατασκευές για τα Χριστούγεννα»

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η τάξη γεμίζει με κατασκευές!
Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες ιδέες για πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμο και άχρηστο υλικό, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από τα παιδιά στην τάξη του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, καθώς και ιδέες για δρώμενα στην τάξη με αφορμή τα εργαστήρια κατασκευών.

Εκεί που τελειώνει η «δωρεάν Υγεία» αρχίζει ο… ΕΟΠΥΥ!

Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς με τον νέο ενιαίο κανονισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση που έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ασε με να σου πω τι είναι αναπηρία

Μία και μοναδική συνομιλία με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι ακόμη και η λέξη «υγεία» είναι σχετική. Ο 27χρονος που βρίσκεται εξ απαλών ονύχων σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω νωτιαίας μυϊκής ατροφίας, χάνοντας σταδιακά την ικανότητα που είχε ως τα 13-14 χρόνια του να κινεί τα άνω άκρα, είναι κάτι παραπάνω από υγιής: δομημένος, ανθρώπινος, αφοπλιστικά έτοιμος να αντιμετωπίσει τις μικρές και μεγάλες κρίσεις της ζωής. Εντυπωσιάζει καθώς στέκεται μακριά από τους συνήθεις χαρακτηρισμούς περί τύχης και ατυχίας που αρέσκονται να χρησιμοποιούν οι αρτιμελείς και πλήρως λειτουργικοί κοινοί θνητοί.

Τα παιδιά σας και τα… αφτιά τους

Τα έντονα ντεσιμπέλ προκαλούν βλάβη στην ακοή και στην ικανότητα μάθησης - Η επιστημονική κοινότητα προβληματίζεται ιδιαίτερα με το γεγονός ότι οι έφηβοι χρησιμοποιούν συνεχώς φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικών αρχείων στη μέγιστη ένταση

Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.: Ανοικτή Ημέρα για την Θεραπευτική Ιππασία

Ανοικτή Ημέρα για την Θεραπευτική Ιππασία την Κυριακή 18/11/2012 στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (ΙΟΒ) από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Δείτε την πρόσκληση εδώ...

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε σε 47 μόλις ώρες το Internet Watch Foundation, το 88% των φωτογραφιών και βίντεο που δημιούργησαν και ανέβασαν στο Διαδίκτυο οι ίδιοι οι νέοι, αντιγράφηκε και βρέθηκε σε 68 άλλους δικτυακούς τόπους, στους οποίους οι δημιουργοί τους δεν είχαν κανέναν έλεγχο. Μάλιστα, οι δικτυακοί τόποι στους οποίους κατέληξαν περιείχαν μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού περιεχομένου, συμπεραίνει η έρευνα.

Βιο-café | Ξεκινάει το πρώτο ελληνικό «καφενείο των βιοεπιστημών»

Ένα επιστημονικό θέμα που θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς στην κοινωνία, ένας χαλαρός και ευχάριστος χώρος, τρεις εισηγητές ειδικοί στον τομέα τους, ένας επιστήμονας-συντονιστής που παρουσιάζει το θέμα και διαχειρίζεται τις ερωτήσεις του κοινού.

Παιδιά ενός κατώτερου ποδοσφαιρικού θεού

Μια ιστορία δύο νέων παιδιών που αγαπούν το ποδόσφαιρο, θυμάτων της απίστευτης εκμετάλλευσης παραγόντων, εγκαταλείπουν την Ιταλία και ξεκινούν για μια μεγάλη περιπέτεια που θα τους οδηγήσει στη μακρινή Ντόλα, μια πόλη της Ζάμπιας. Αυτή είναι η ιστορία της ταινίας «Il sole dentro» του σκηνοθέτη Πάολο Μπιανκίνι, η οποία κάνει πρεμιέρα στις ιταλικές αίθουσες την προσεχή εβδομάδα.

Το παιδί μου ο… κλεφτάκος

Τα παιδιά σε μικρή ηλικία κάτι κλέβουν. Τότε, οι γονείς έχουμε μεγάλη αμηχανία για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε… Να μαλώσουμε το παιδί; Να στενοχωρηθούμε; Ή ο «κλεφτάκος» κάνει κάτι απλό και περαστικό;

Μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Διαβήτη

Για πρώτη φορά φέτος η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), διοργανώνει μήνα ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη (5/11 – 16/11), με στόχο την πρόληψη της «σιωπηλής» επιδημίας που διπλασιάζει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά στα νεαρά άτομα.

Έφηβοι ντοπάρονται για να δώσουν εξετάσεις στο πανεπιστήμιο

Είναι μια πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, υποψήφιοι φοιτητές, λίγο πριν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, ντοπάρονται με διάφορα χάπια ή ψυχοφάρμακα για να αυξήσουν τις ικανότητες μνήμης και συγκέντρωσης τους. Το κακό μάλιστα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία έχει παραγίνει και οι αρχές προσανατολίζονται σε μια μορφή αντι-ντοπινγκ κοντρόλ σε όλους τους φοιτητές για να διαπιστώσουν ποιος ντοπάρεται και ποιος όχι. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει...

Τα όνειρα δεν είναι παίξε γέλασε: Παιδική παράσταση στο θέατρο Θεμέλιο

Το θέατρο Θεμέλιο παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Τα όνειρα δεν είναι παίξε γέλασε» σε σκηνοθεσία Νερίνας Ζάρπα από τις 11 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.

«BAZAAR ΜΕ ΝΟΗΜΑ»

«Ζούμε μαζί στη Θεσσαλονίκη»

ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΒΑΤΑΛΗ

Θέμα ημερών είναι πλέον η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Ζούμε Μαζί». Το οδοντιατρείο θα λειτουργήσει στην οδό Δαναΐδων 9 (3ος όροφος) σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με εθελοντές οδοντίατρους, οι οποίοι θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.