Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ακαδημία Χαν: επανάσταση στο σχολείο!

Βαριόταν ως μαθητής - όπως και πολλοί άλλοι. Αρκετά χρόνια όμως μετά την τραυματική αυτή εμπειρία εκείνος απλώς βρήκε τον τρόπο να την... αντικαταστήσει. Με χορηγίες ανθρώπων όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Σαλμάν Χαν δημιούργησε ένα νέο, εικονικό σχολείο!

Τι θα διαβάσουμε σήμερα, Βiblio-Μat;


Απλές συμβουλές για να ακούτε λιγότερα «όχι»

Όσο πεισματάρικο κι αν θεωρείτε το παιδί σας, υπάρχουν πάντα κάποιοι τρόποι που βοηθούν να κατανοήσει καλύτερα τις επιθυμίες και τις εντολές σας. Αυτό το χρόνο, ας του μάθετε να λέει λιγότερα «όχι»! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Διάλεξη «Ο ρόλος της οικογένειας στην ελληνική κρίση»

Διάλεξη του λέκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τίτλο: «Ο ρόλος της οικογένειας στην ελληνική κρίση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

9 ερωτήσεις για τη δασκάλα

Στην επόμενη σχολική συνάντηση με τους δασκάλους του παιδιού σας προσπαθήστε να εκμαιεύσετε περισσότερες πληροφορίες, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, αλλά και για την συμπεριφορά του στην τάξη, την σχέση του με τους μαθητές αλλά και το τι σκέφτεται ο ίδιος ο δάσκαλος για τον χαρακτήρα του μαθητή του.

Κατασκευή: Οι 4 εποχές με κουμπιά!

Πολύ όμορφη ιδέα παρουσίασης των 4 εποχών. Μια κατασκευή που μπορεί να μην είναι για μικρά παιδιά, τα μεγαλύτερα (και τα πολύ μεγαλύτερα) θα τα ενθουσιάσει. Η φωτογραφία προέρχεται από το BustedButton

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Οδηγίες του υπ. Παιδείας

Δέκα οδηγίες δίνει προς τα σχολεία εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών οι οποίες έχουν ως εξής:

Προχωρημένα μαθήματα φυσικής σωματιδίων για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

Με την εκδήλωση International Particle Physics Masterclasses, κάθε χρόνο περίπου 5000 μαθητές Λυκείου από 23 χώρες επισκέπτονται για μια ημέρα ένα από τα 80 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων. Για το 2013 η Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (European Particle Physics Outreach Group, EPPOG) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τα MASTERCLASSES 2013 από 27 Φεβρουάριου – 24 Μάρτιου 2013 όπου κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως έξι Πανεπιστήμια/Ερευνητικα Ιδρύματα.