Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μαθήματα ΕΝΓ για παιδιά (Αθήνα)

Τι πιο σημαντικό απο το να μάθουμε στα παιδιά πως να δίνουν ¨νόημα¨ στην ζωή τους..Με βασικό μας στόχο την ευαισθητοποίηση τους στις κοινωνικές ομάδες με ιδιαιτερότητες ξεκινάμε τμήμα εκμάθησης ΕΝΓ παιδιών, ηλικίας 7-12 ετών, το οποίο μέσα απο το παιχνίδι θα επιδιώκει μια πρώτη επαφή τους με την ΕΝΓ. Το τμήμα αυτό θα αναλάβουν παιδαγωγοί γνώστες της ΕΝΓ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία»

Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάρισα: Μαθητές σε ρατσιστική επίθεση σε στέκι Πακιστανών

Mαθητές λυκείου ηλικίας 16 και 17 ετών, καθώς και ένας 23χρονος είναι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος Πακιστανών. Το περιστατικό της ρατσιστικής βίας συνέβη προχθές το βράδυ στη Λάρισα. Ως δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας οκτώ νεαροί - επτά ανήλικοι και ο 23χρονος. Ο Πακιστανός μεταφέρθηκε με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί τού έκαναν ράμματα και στη συνέχεια αποχώρησε.
Πηγή: AthensVoice

Ιστολόγιο: «Καλή PROJECT Μέρα!»

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο  «Καλή PROJECT Μέρα!» και βρείτε "προτάσεις διδασκαλίας για δημιουργική και παιγνιώδη ενασχόληση με την Γερμανική ως Ξένη Γλώσσα σύμφωνα με τη μέθοδο «Project» καθώς και εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνοδευτικά κατά την εκμάθηση της ξένης γλώσσας". Πολύ καλή δουλειά!!!

Το αρχείο του Τσώρτσιλ στο διαδίκτυο

Όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία του 20ου αιώνα  και ιδίως το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο θα εκτιμήσουν αυτό τον ιστορικό θησαυρό.
Churchill Archives 

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

15ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κατάρτισης και Έρευνας στην Οικογενειακή Εκπαίδευση

15ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κατάρτισης και Έρευνας στην Οικογενειακή Εκπαίδευση (AIFREF) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Παν/μίου Πατρών Οικογένεια, σχολείο, τοπικές κοινωνίες: Πολιτικές και πρακτικές για το παιδί

Τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για 400 γιατρούς στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την κάλυψη 400 θέσεων γιατρών για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας σε τρεις ειδικότητες.