Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ... "Μετά το χιόνι"

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ...
...το βιβλίο της Σόφι Κρόκετ «Μετά το χιόνι» από το Μεταίχμιο (μτφ. Βούλα Αυγουστίνου) και το βρήκαμε αρκετά καλό. 

Βιβλίο για την εφηβική κυρίως ηλικία, διαβάζεται σχεδόν χωρίς διακοπή μέσα στο σαββατοκύριακο, χάρη στους απλούς και γρήγορους διαλόγους, τις σύντομες αλλά περιεκτικές περιγραφές, που αποδίδουν εικόνες της φύσης ή τις σκέψεις του ήρωα. 

Τα social media αυξάνουν το άγχος και την ανασφάλεια των μαθητών γι αυτό βάλτε κανόνες


Τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να συναντηθείτε με κάποιον αν δε διαθέτει λογαριασμό σε κάποιο από τα δημοφιλή social media. Με την αύξηση της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης, οι μελέτες δείχνουν πως τα social media έχουν κοινωνικές συνέπειες που ξεκινούν από το άγχος, τον εθισμό και φτάνουν μέχρι και την κατάθλιψη.

Ήρωες από χέρι: Μαθήματα εικονογράφησης από τον Κώστα Αρώνη

Ήρωες από χέρι: Μαθήματα εικονογράφησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τον Κώστα Αρώνη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και γνωστό εικονογράφο Κώστα Αρώνη, διοργανώνει μαθήματα εικονογράφησης για επίδοξους εικονογράφους από 16 ετών και άνω!

thess- Φυσάει αδιαφορία... σκεπάσου καλά

Άρθρο: Οξειδωτικό στρες και αυτισμός

Διαβάστε το άρθρο σχετικα με τους δείκτες οξειδωτικού στρες σε παιδιά με διαταραχές στο αυτιστικό φάσμα, όπως δημοσιεύτηκε στο British Journal of Medicine & Medical Research [3(2): 307-317, 2013].
Oxidative Stress Markers in Children with Autism Spectrum Disorders των María Elena González-Fraguela1, Mei-Li Diaz Hung, Hector Vera, Carlos Maragoto, Elena Noris, Lisette Blanco, Reynaldo Galvizu και Maria Robinson.

Περιοδικό: "το Μουσείο"

Διαβάστε και μεταφορτώστε το 6ο τεύχος (Ιούνιος 2009) του περιοδικού "Το Μουσείο".
Περιεχόμενα
Παραμύθι στο Μουσείο;
Διαδικασίες προτυποποίησης θερμοϋγρομετρικών συνθηκών στο μουσειακό περιβάλλον

Σύνδρομο Τουρέτ: αθώες βρισιές

Γιατί κάνει έτσι; Είναι τρελός; Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει το σύνδρομο Τουρέτ. Οι άνθρωποι όμως που πάσχουν, οι οποίοι βρίζουν και κάνουν αθελά τους κινήσεις, υποφέρουν πολύ.

Ημέρα Ανοικτών Θυρών στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Tο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το μόνο γαλλικό και διεθνές σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013.

Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης | 16/02 | 10.00-16.00