Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι οικογένειες επηρεάζονται από την επιθετικότητα των αυτιστικών μελών της

Μολονότι η επιθετικότητα δεν είναι τυπικό χαρακτηριστικό για όλα τα άτομα με αυτισμό, νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι επηρεάζει ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες και μακροπρόθεσμα προβλήματα. 

Προβολή: Χ. Τσολάκης "Πώς πρέπει να είναι ο δάσκαλος"

Από την εκπομπή 'Στα Ακρα' (ημερομηνία προβολής:10/06/2011)

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καταγγέλλεται για ρατσισμό

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εγκαλείται για ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις απέναντι σε δυνητικούς του φοιτητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, το φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι «προκατειλημμένο ενάντια σε σπουδαστές που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες όπως οι αφρικανοί», παρόλο που κι αυτοί είχαν όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις τάξεις του.

Τop 10 δικαιώματα μαθητών στο Διαδίκτυο (infographic)

«ΤΟP TEN» λίστα των δικαιωμάτων που επιθυμούν να απολαμβάνουν οι ανήλικοι online ανέδειξε κλειστό online ερωτηματολόγιο της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Βιωματικό εργαστήρι Χοροθεραπείας

Βιωματικό εργαστήρι Χοροθεραπείας - Κινητικής Θεραπείας με θέμα: "Διαπροσωπικές σχέσεις, λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία" 
Στο «ΕΚΦΡΑΣΙΣ», Σταδίου 15, Νέα Σμύρνη, Αθήνα 
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, 5-8μμ 

Διημερίδα: "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη"

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου συμμετέχει στην διημερίδα που διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα - Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Έφηβοι και χρήση ουσιών. Η βοήθεια της οικογένειας


Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά είναι τόσο ευάλωτα στην χρήση ουσιών. Αρκεί να γνωρίζουν που βρίσκονται τα παιδιά τους όλη την ώρα, τί κάνουν και με ποιον είναι; Οι επιστήμονες λένε πως όλα αυτά δεν αρκούν και ότι ενέχονται και άλλοι παράγοντες οι οποίοι εγκλωβίζουν τα παιδιά στην χρήση παράνομων ουσιών.

Ά ανακοίνωση συνεδρίου αυτισμού (Ε.Ε.Π.Α.Α.)

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού
Αυτισμός: Νέα Δεδομένα
4,5,6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οξυγόνο: Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις για παιδιά

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά έχει προγραμματίσει το ΟΞΥΓΟΝΟ για τις προσεχείς ημέρες.